Merkel, SPULBERATA de presa germana si de propriul partid. Critici tot mai DURE

news

Inceput de rebeliune in propriul partid si probleme logistice neanticipate: Angela Merkel se afla in centrul criticilor, luni, dupa schimbarea brusca de atitudine fata de migranti, scrie AFP.

„Basmul s-a terminat”, rezuma cotidianul Der Spiegel cele doua saptamani in cursul carora Germania si cancelarul sau au vrut sa dea exemplu intregii lumi, deschizandu-si larg portile in fata refugiatilor.

Stanjenitor pentru cancelar, primul care a salutat duminica virajul la 180 de grade al Angelei Merkel a fost premierul ungar Viktor Orban, adeptul liniei duri in fata migrantilor si in conflict deschis cu Berlinul.

In termeni mai putini diplomatici, fostul consilier al lui Nicolas Sarkozy, Henri Guaino, membru al partidului de dreapta francez Republicanii, a ironizat faptul ca „Germania este cea care restabileste controalele in conditiile in care in urma cu cateva saptamani doamna Merkel a afimat ca vrea sa primeasca 800.000 de refugiati”.

„A facut-o fara sa-si consulte partenerii, fara sa-si consulte vecinii, fara sa-si faca griji in privinta consecintelor”.

In chestiunea refugiatilor „cancelarul nu a fost niciodata nevoit sa-si schimbe politica atat de spectaculos”, constata luni cotidianul Suddeutsche Zeitung. Angela Merkel „trebuie sa admita ca a evaluat mai prost ca niciodata situatia din punct de vedere politic”.

Decizia de a reintroduce controale la granite pentru a stopa afluxul de zeci de mii de migranti sositi prin Balcani, via Ungaria si Austria, a fost luata intr-un context politic intern amenintator pentru cancelar, mentioneaza hotnews.ro.

Aripa mai conservatoare a familiei sale politice, CSU, filiala bavareza a CDU, critica de zile intregi politica guvernului.

„Sunt necesare masuri eficiente pentru a stopa afluxul „deoarece limitele „sunt atinse”, a avertizat in week-end ministrul Transporturilor, Alexander Dobrindt, membru al CSU, in conditiile in care refugiatii intra in Germania in majoritate prin Bavaria.

Disensiuni au aparut chiar si in cadrul CDU. Unul dintre responsabilii partidului, Jens Jahn, a apreciat ca politica de deschidere „incurajeaza” refugiatii sa „ia drumul Germaniei”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: