Merkel, vizata de sute de plangeri in justitie pentru „INALTA TRADARE”

externe

Circa 400 de plangeri pentru ‘inalta tradare’ au fost depuse impotriva Angelei Merkel, a anuntat joi justitia germana, insa nu este exclus sa fie vorba de o campanie a extremei drepte impotriva politicii sale de primire a refugiatilor, care vin cu sutele de mii, potrivit presei, informeaza AFP.

Parchetul Federal din Karlsruhe (sud-vest) a primit pana acum in jur de 400 de plangeri, a subliniat purtatorul de cuvant al acestuia, Frauke Koehler, fara sa ofere detalii cu privire la continutul acestora.

Insa, potrivit cotidianului de stanga Tageszeitung (TAZ), cancelarul federal german este acuzata ca a deschis larg usile de intrare in Germania in fata imigrantilor care fug din calea razboiului sau a saraciei. Aceste plangeri in masa ar veni din partea unor organizatii de extrema dreapta, potrivit TAZ, care propune chiar obligativitatea completarii unui formular pentru depunere de plangeri.

Potrivit TAZ, acest demers juridic nu are nicio sansa de izbanda, deoarece se poate considera ca este vorba de inalta tradare doar arunci cand autorul ‘actioneaza prin violenta sau amenintand cu violenta’, mentioneaza Agerpres.

Germania ar urma sa primeasca in acest an peste 800.000 de solicitanti de azil, o provocare considerabila pentru o tara in mod cert prospera, dar care pare in cautare de solutii pentru gazduirea refugiatilor.

Politica de primire a refugiatilor pe care o promoveaza Angela Merkel este de altfel criticata inclusiv in propria tabara conservatoare, iar popularitatea sa este in scadere in ultimele saptamani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: