Mesaj al lui Kaus Iohannis: „Neglijenta, abuzurile sau violenta de orice fel asupra copiilor tin de o mentalitate primitiva”

news

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, in care arata ca neglijenta, abuzurile sau violenta de orice fel asupra copiilor tin de o mentalitate primitiva, a unei societati care refuza sa isi protejeze ce are mai de pret.

Presedintele mentioneaza ca 20 noiembrie 1989 are o semnificatie aparte, fiind data la care s-a adoptat Conventia ONU cu privire la drepturile copilului. Cele patru principii de baza ale Conventiei – non-discriminarea, urmarirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viata, supravietuire si dezvoltare si, nu in ultimul rand, respectul fata de parerile copilului – au devenit astfel importante pentru intreaga lume.

”Fiecare copil este o speranta intr-un viitor mai bun. Este obligatia noastra sa le asiguram tuturor sanse echitabile si sprijin adecvat astfel incat copiii de astazi sa devina adultii responsabili, impliniti si implicati de maine. Neglijenta, abuzurile sau violenta de orice fel asupra copiilor tin de o mentalitate primitiva, a unei societati care refuza sa isi protejeze ce are mai de pret. Marcarea zilei de 20 noiembrie ne reaminteste tuturor, o data in plus, cat este de important sa ocrotim viitorul si sa le dam copiilor posibilitatea de a-si implini potentialul, fara a pune obstacole in calea dezvoltarii lor”, afirma Klaus Iohannis.

Seful statului aminteste ca, in 2015, la aniversarea a 25 de ani de la ratificarea de catre Romania a Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului, s-a bucurat sa fie gazda unui demers deosebit: citirea unui Manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care facea apel la responsabilitatea adultilor de a tine cont si de opiniile lor.

”Nu am uitat promisiunea facuta atunci de a fi un sustinator al drepturilor copilului si de a actiona pentru ca ei sa traiasca in acord cu idealurile democratice, in spiritul pacii, demnitatii, libertatii, tolerantei, egalitatii si solidaritatii. Ca Presedinte al Romaniei, va asigur ca voi sustine in continuare acest deziderat”, subliniaza presedintele Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: