Mesaj amar: „Tara geme de batjocura. Imi este rusine sa spun ca sint ROMAN”

opinii

Un roman stabilit in Spania a trimis un lung mesaj redactiei aktual24.ro in care tine sa spuna ce simte in continuare pentru tara sa natala. Scrisoarea este amara. Este semnata cu numele de Liviu.

Putin ma pricep la politica, dar la traiul unui cetatean cinstit am cistigat o mare experienta in decursul vietii mele.

Am 43 ani si jumatate din viata mea am trait sub comunism, am avut o copilarie cu multe neajunsuri (era totul pe cartela, si nu ajungeam sa luam alimente din cauza inghesuielilor, ghiontelilor), plecam 3 frati, citeodata flaminzi la scoala, a fost greu, stie majoritatea. La virsta 19 ani, Tara mea este declarata Democrata. La aceea virsta aveam cea mai mare nevoie de sprijin.

Din pacate au iesit ca ciupercile peste noapte, securistii care s-au transformat in patroni (domeniu hotelier, constructii, etc).  Acesti oameni avuti au ajuns si mai avuti datorita exploatarii populatiei (multa munca pe niste banuti de mizerie sau chiar fara sa plateasca). Nu aveam unde sa denunt deoarece era un sistem (mina in mina), daca vociferam prea mult, acesti oameni aveau relatii la politie, judecatorie, etc.

Copiii lor, adica generatia mea, prin relatii si banii, i-au asezat pe posturi inalte politice, altii economice, adica in toata stuctura Tarii. Chiar si bisnitarii de valuta, cei cu alba neagra, au ajuns prin inselaciune si jaf sa obtina functii sau sa ajunga patroni.

Deci concluzia: ce se naste din pisica, soarece maninca. De 15 ani traiesc in strainatate (intr-un sistem corect, unde orice persoana este ajutata, indrumata si asigurata, indiferent de culoare) si nu este marginalizata. In schimb, in tara mea natala, si acum dupa 25 de ani sint infometati, batjocoriti, respinsi daca nu au sute de euro, intr-un cuvint bani putini sau chiar deloc si preturi uriase.

O femeie batrina care poate sa le fie bunica, care vinde din saraca ei gradina, niste zaravaturi, ia amenzi uriase, in loc sa ii dea un ajutor social (chiar daca are o pensioara mica) deoarece uleiul, zaharul, orezul si multe alte  produse pe care nu le are in gradina, sint scumpe.

Concluzia: batrinii se topesc ca luminarea, multi tineri au plecat prin tari straine si fluxul acesta nu se opreste de 25 de ani, adica inca o generatie. Ministrii care au condus Romania pina acuma, pentru mine sint niste oameni fara suflet si fara Patriotism, cu Ponta in frunte. Tara geme de foame si batjocura, iar el ride neincetat. Pentru toti care ne-au reprezentat, imi este rusine sa spun ca sint ROMAN.

Cititorii aktual24.ro au o voce puternica. Daca doriti sa publicati analize sau opinii, indiferent de abordarea politica sau ideologica, alaturi de jurnalistii aktual24.ro, trimiteti textele la adresa redactia[at]aktual24.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: