Mesaj CLAR de la Comisia Europeana pentru PSD si Tariceanu

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania va fi mentinut, Comisia fiind incurajata sa continue mecanismul, deoarece acesta are „un sprijin foarte puternic” in randul opiniei publice din tara.

Frans Timmermans a declarat, joi, in Comisia LIBE a PE, ca, potrivit sondajelor, exista „un sprijin foarte puternic” pentru MCV in cadrul opiniei publice din Romania.

„Pentru mine personal, dar si pentru CE in general este o incurajare sa mentinem in continuare acest instrument”, a afirmat prim-vicepresedintele Comisiei Europene, reamintind ca Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost instituit la aderarea Romaniei la UE pentru a rezolva existente la acea vreme.

El a mai spus ca Romania a realizat „progrese considerabile”, inclusiv in perioada guvernarii Ponta, dar mai sunt lucruri de facut, mentioneaza Mediafax.

Timmermans: I-am spus foarte clar lui Tariceanu ca nu o poate ataca pe sefa instantei supreme

Prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, a declarat, joi, in Comisia LIBE a PE, ca i-a spus ”foarte clar” lui Calin Popescu-Tariceanu ca nu are voie sa il atace pe seful ICCJ, insa presedintele Senatului a facut acest lucru.

„I-am spus foarte clar presedintelui Senatului: cred ca intr-un stat de drept nu ai voie sa-l ataci pe presedintele celei mai inalte curti de justitie a tarii. Asa ceva nu se face. Dar el a facut asta. Si i-am spus in fata ca nu faci asa ceva”, le-a spus , joi, prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, membrilor Comisiei LIBE a Parlamentului European.

„Nu-mi place ca in prezent este o confruntare deschisa intre doua puteri ale statului, Parlament si sistemul judiciar, care se critica reciproc in public, in media. Asta nu e bine pentru niciuna dintre ele si sper ca toata lumea intelege acest lucru in Romania”, a afirmat Timmermans.

Oficialul european a mai spus ca CE nu critica statele membre, ci pe politicienii acestora.

„Noi nu criticam tari, criticam politicieni. Stiti, tarile inseamna mult mai mult decat niste politicieni. Din fericire”, a punctat Timmermans.

Referitor la imunitate, Frans Timmermans a explicat ca in fiecare tara exista o legislatie privind imunitatea, dar „in aproape toate parlamentele din lume are legatura cu activitatile derulate in calitate de parlamentar”. Totodata, el a reiterat faptul ca deciziile privind ridicarea imunitatii trebuie sa se bazeze pe aceleasi criterii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: