Mesaj de la Bruxelles: „Dragi romani, chiar vreti sa fiti condusi de lacheii lui Dragnea?”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, publica un mesaj taios pe Facebool legat de noile propuneri ale parlamentarilor PSD de modificare a codurilor penale.

„Lacheii lui Dragnea distrug tara prin o mie de ‘OUG 13’. Dragi romani, chiar vreti sa fiti condusi de lacheii lui Dragnea?

Dragnea a devenit maestru in a sta ascuns si a lipsi de la votarea legilor justitiei, de la macelul codurilor penale si al legilor anticoruptie si de a nu-si pune semnatura pe nicio modificare care distruge justitia si pe noi toti. Pe noi toti, pentru ca nimeni nu vrea o tara corupta si fara justitie. Toate modificarile insa ii vin manusa atunci cand e vorba sa scape de acuzatiile penale impotriva lui. Asa cum le vin si altora din coalitia penala PSD&ALDE&UDMR. Si toate modificarile PSD&ALDE sunt initiate de condamnati sau inculpati.

Noua propunere a grupului de crima organizata PSD este stabilirea pragului pentru ca abuzul in serviciu sa fie infractiune la 200.000 de euro. Este o supra-OUG 13 care stabileste un prag pentru abuz la 200.000 de euro, in timp ce OUG 13 a lui Iordache avea prag de 200.000 de lei. Nesimtirea lor nu are limite.

Exemplu posibil: Dragnea, politicienii PSD si prietenii lui comit un abuz in serviciu ca sa obtina o bucata din tara pe care sa-si ridice vile si sedii de firme abonate la contracte cu statul. Daca paguba este sub 200.000 de euro pot sta linistiti, nu pot fi acuzati de abuz in serviciu, deci nu pot fi pedepsiti. Si pot comite periodic abuzuri in serviciu cu paguba de 199.999 de euro, pana ocupa toata tara.

Luarea sau darea de mita pentru alta persoana, nu pentru tine, nu mai este nici ea pedepsita, potrivit lacheilor lui Dragnea.

Exemplu posibil: Dragnea isi poate trimite lacheii sa ia mita pentru el, fara ca acestia sa riste sa fie pedepsiti. El ramane cu banii, lacheii sunt premiati cu functii publice, cu locuri pe liste la alegeri sau direct cu bani.

Daca sunt cumva prinsi pentru vreo infractiune si primesc o condamnare sub 3 ani de inchisoare cu executare, atunci lacheii lui Dragnea vin cu o solutie: pedeapsa sa se execute acasa.

Exemplu posibil: Dragnea este condamnat intr-un nou dosar si primeste inchisoare sub 3 ani cu executare. Va executa pedeapsa pe mosia intinsa pe mai multe strazi din Alexandria sau in vila de vacanta de pe Insula Belina sau poate chiar in casa din Brazilia.

Ca sa nu riste nimic si sa poata ocupa cate functii vor, sa-si angajeze cate rude vor, lacheii lui Dragnea propun ca in 3 ani conflictul de interese si starea de incompatibilitate sa se prescrie.

Ce mai ramane? Hoti nepedepsiti”, scrie Macovei.

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus, in 18 decembrie, o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”.

De asemenea, initiatorii propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii, astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu.

Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor refritoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: