„Mesaj de revolta si indignare”. Premierul Orban, dupa ce PSD a amanat legea carantinei pentru a dezbate in CEX

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, sambata, ca are ”un mesaj de revolta si indignare” fata de amanarea dezbaterii de catre Senat a legii care sa puna la dispozitie autoritatilor ”instrumentele indispensalbile in lupta impotriva epidemiei”. ”Amanarea inseamna o crestere dramatica a risului de infectare”, a spus el.

”Am un mesaj de revolta si indignare fata de amanarea dezbaterii de catre Senat a legii care sa ne puna la dispozitie instrumentele indispensabile in lupta impotriva epidemiei. Amanarea inseamna o crestere dramatica a riscului de infectare. In toate tarile democratice autoritatile au la dispozitie carantina, izolarea la domiciu, posibilitatea de a trata pacientii sub control medical.

(…) Nu pot sa inteleg de ce PSD se incapataneaza sa traga de timp, sa ne puna in pericol si sa nu ia aceste decizii vitale pentru viata romanilor (…) Guvernul a fost reprezentat, eu nu am fost chemat la dezbatere, oriunde sunt chemat ma prezint. M-as fi dus oricand si acum ma duc oricand. Astea sunt declaratii politice, nu a existat niciun demers oficial. Nu ne putem substitui Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Ca este buna sau rea, ea este necesara. Sunt la capatul rabdarii. Acest sabotaj sistematic la care sunt puse autoritatile nu ne afecteaza pe noi, ci pe oameni. Le mai solicit o data sa adopte legea, nu este foarte complicata. Permite ca intr-o situatie de epidemie, autoritatile competente sa dispuna masuri simple: izolare la domiciliu, carantina. Ce s-ar fi intamplat daca nu puneam carantina in Tandarei?”, a afirmat Orban, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa videoconferinta cu prefectii.

Citeste si: Criminal! PSD blocheaza legea carantinei pana va discuta in CEX cum sa o mai modifice

El a spus ca, in tara noastra, autoritatile sunt lipsite de acest control.

”La ora actuala, nu avem aceasta parghie pe care o are orice autoritate din orice tara de a decide izolarea la domiciliu a celor care au intrat in contact cu persoane infectate. Exista riscul ca persoanele infectate sau suspecte sa se plimbe libere in societate fara a putea dispune masuri de izolare a lor care inseamna masuri de izolare a virusului.
Nu pot sa inteleg de ce se amana adoptarea acestui act normativ vital. Fiecare zi in care nu intra in vigoare aceasta lege este risc major de crestere a numarului cazurilor de persoane infectate si transmitere a virusului in comunitate”, a sustinut Orban, citat de news.ro.

El a subliniat ca autoritatile au nevoie de toate parghiile de care dispun toate statele civilizate.

”Nu inteleg de ce PSD se incapataneaza sa traga de timp, sa ne puna bete in roate. Sunt masuri vitale pentru a apara sanatatea si viata romanilor”, a afirmat premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: