Mesaj dement al lui Tudose: „Ma tem ca Romania va deveni cimitirul Europei. Ne pregatim de o tragedie nationala”

politica

Fostul premier PSD Mihai Tudose, actual europarlamentar, a publicat un mesaj panicard pe pagina sa de Facebook in care sustine ca Guvernul este depasit de situatia si ca Romania risca sa devina „cimitirul Europei”.

„Daca nu se vor lua masuri categorice de instalare a carantinei la nivel national, ma tem ca Romania va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru inchiderea completa a tuturor zonelor-focar, comanda unica in achizitionarea si distribuirea materialelor sanitare (au aparut cazuri in care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia sa le lucreze), masuri coerente pentru salvarea economiei si nu balbele din fiecare sedinta de guvern”, afirma Tudose.

Mesajul integral:

Clopotele din Suceava. Dangatul de jale din Suceava e pe cale sa se propage in intreaga tara, daca in al 13-lea ceas nu se iau masuri ferme pentru gestionarea crizei. Ne pregatim de o tragedie nationala, din cauza unui martie irosit iresponsabil intr-o succesiune de greseli – de la granite pana in spitale, de la neechiparea medicilor pana la nepregatirea cetatenilor.

Tsunamiul a crescut sub ochii nostri, dar autoritatile romane n-au facut decat sa-i netezeasca drumul. Stiam din Italia si Spania cum matura vieti, atunci cand loveste sisteme medicale prinse pe picior gresit. Stiam din exemplul altor tari ca proportiile dezastrului pot fi limitate, daca se iau masuri, macar pe ultima suta de metri.

Decontul incompetentei si defazarii se face, acum, in vieti omenesti. De aceea trebuie intervenit in forta pentru a salva ce se mai poate!

Constatam, inca o data dupa Colectiv, falimentul unui mod de a face politica, de a promova in functii administrative o clientela incompetenta si cu o singura trasatura – obedienta. Am platit cu pozitia de prim-ministru refuzul de a ma inclina in fata jupanului ce a dus la apogeu feudalismul politic romanesc. Una din prioritatile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, in sedinta de Guvern, ca este foarte greoi, foarte birocratizat si nu lasa medicii de familie sa-si faca meseria, pentru ca ii transforma in contabili.

Am dialogat cu sindicalistii din Sanatate, le-am dat dreptate si am cautat impreuna solutii. Din pacate, n-am fost lasat sa actionez, pentru ca deranjam – si in acest domeniu – interese grele si cumetrii meschine.

Ce se mai poate face in actuala situatie? Daca nu se vor lua masuri categorice de instalare a carantinei la nivel national, ma tem ca Romania va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru inchiderea completa a tuturor zonelor-focar, comanda unica in achizitionarea si distribuirea materialelor sanitare (au aparut cazuri in care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia sa le lucreze), masuri coerente pentru salvarea economiei si nu balbele din fiecare sedinta de guvern….

Inainte de orice, insa, se impune preluarea de catre Presedintele Romaniei a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situatie pentru Orban si Catu. Si-au dat testul capacitatii cautand zilnic sa-si justifice mediocritatea inventand vinovati in loc sa gaseasca si sa implementeze solutii…

Ajunge! Deja bat clopotele….

Mai mult despre: ,

Comentarii: