Mesaj din interiorul PSD pentru Liviu Dragnea: „Nimeni nu este vesnic in functie. Nu exclud un Guvern mai suplu”

politica

Ecaterina Andronescu, senator PSD si fost ministru al Educatiei, sustine, intr-o interventie la Adevarul, ca Liviu Dragnea nu si-a pierdut autoritatea in partid, de vreme ce la sedinta CEX de luni a fost sustinut de mai multi lideri din teritoriu. Cu toate acestea, Andronescu a subliniat ca „nimeni nu este vesnic in functie” si ca este necesara o schimbare in Guvern, fara a preciza daca e vorba de o simpla remaniere sau de restructurarea propusa de Mihai Tudose.
Invitata la Adevarul Live, Ecaterina Andronescu a vorbit despre ce se intampla in prezent in PSD, dupa sedinta Comitetului Executiv de luni care s-a incheiat fara nicio decizie cu privire la modul de organizare al Guvernului.
„Nu as spune ca e tensiune in PSD. PSD e un partid mare. Sigur, sunt personalitati, fiecare persoanlitate are caracteristicile ei si cateodata se mai si ciocnesc. (…) In sedinta de la Iasi, premierul va prezenta modul in care gandeste sau regandeste Guvernul. Guvernul este sustinut de Parlament, de majoiritatea PSD-ALDE. Deci daca aceasta majoritate va intruni un punct de vedere comun fata de punctul de vedere expimat de premier, nu vad de ce n-am iesi mai intariti de acolo si de a gasi solutii pentru aduce oameni care sunt capabili de performanta maxima. Si eu i-am spus premierului ca sunt solutii mai bune in PSD pentru a avea perfromanta mai mare in guvernare.”, a spus Ecaterina Andronescu.

Intrebata daca este pentru o remaniere sau pentru restructurare, Andronescu a ezitat sa ofere un raspuns exact, dar a punctat necesitatea unei schimbari: „Voi judeca in functie de ce optiuni va avea premierul. Poate si un Guvern mai suplu nu l-as exclude din aceasta ecuatie. Daca premierul va veni cu solutii care sa ne faca pe noi sa fim convinsi ca ne vor duce intr-o directie mai buna, de ce nu le-am accepta?”

Cat despre scrisoarea transmisa de Nicolae Badalau, Ecaterina Andronescu a declarat ca nu este de acord cu o conducere colectiva a PSD.

„Nu o conducere colectiva, care sa fie adunata dupa nu stiu ce criterii. Noi avem un statut. Avem structuri de conducere care sunt legitimate prin votul congresmanilor. Trebuie sa respectam aceste structuri. Ma refer la BPN, care ar trebui sa aiba sedinte saptamanale. Asa este corect. Si eu am cerut ieri, in CEX, sa se reia sedintele BPN pentru ca sunt necesare.”, a mai spus Andronescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: