Mesaj emotionant al unui ministru. Cum rezista Guvernul Ciolos in fata MAFIEI: „Este o fratie de FRONT. Ce se vede este doar varful ghetarului”

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a acuzat recent numeroase nereguli si afaceri dubioase din timpul guvernarii Ponta, descrie sugestiv atmosfera din interiorul guvernului Ciolos, supus unui asediu continuu din partea liderilor PSD.

Povestind despre o intalnire, la care a participat si premierul  Dacian Ciolos, prilejuita de plecarea din guvern a lui Valeriu Nicolae, secretar de stat in Ministerul Muncii, Ghinea descrie cum rezista ministrii in fata asaltului continuu al mafiei reprezentata de politicieni si clientela acestora.

„Ce se vede din afara e doar virful ghetarului. De aceea, legaturile care s-au format in acest guvern pot fi comparate doar cu fratia de front – cu tot cu sentimentul ala ca nici cei care tin cu tine nu pot intelege complet, doar cine a fost acolo.

Voi fi legat mereu de cei doi Dragosi, de Vlad, de Valeriu, de Catalin, de Calin si de altii de acolo. Si toti de Dacian. Azi am fost cu premierul Dacian la Ministerul Muncii, unde am stat la taclale o ora jumatate cu Valeriu Nicolae.

Eram 3 ministri si un sef de guvern, care ne-am suspendat telefoanele. Pentru Valeriu. Valeriu este primul dintre noi care pleaca. Sa-si caute de sanatate si de viata. Valeriu va fi prietenul nostru mereu”, a scris Ghinea pe Facebook.

Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit secretar de stat in Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice in martie 2016.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca are de gand ca, inpreuna cu Tariceanu, sa il lase pe Ciolos fara cea mai mare parte a atributiilor de prim-ministru.

Dragnea se va intalni, la inceputul saptamanii viitoare, cu copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu pentru a discuta despre eventualitatea depunerii unei motiuni de cenzura. El are in plan sa taie cele mai importante atributii ale guvernului, astfel incat Ciolos sa nu mai aiba nicio putere.

„Saptamana viitoare, maine sau poimaine, o sa vorbesc cu domnul Tariceanu. (…) S-au strans foarte multe lucruri rele pe care acest Guvern le-a facut si ne gandim serios la varianta unei motiuni de cenzura, la inceputul lunii septembrie, care sa transforme acest Guvern intr-un Guvern interimar, cu atributii limitate”, a declarat duminica, Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: