Mesaj fara echivoc transmis de Klemm dupa intalnirea cu Tudorel Toader. Ministrul Justitiei este presat de PSD sa ceara revocarea lui Kovesi

news

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, a sosit, luni dupa-amiaza, la sediul Ministerului Justitiei, pentru a se intalni cu ministrul Tudorel Toader, potrivit news.ro. Vizita are loc in contextul in care ministrul Justitiei a amanat, luni, pentru miercuri, prezentarea rezultatelor evaluarii conducerii Ministerului Public si Directiei Nationale Anticoruptie.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a afirmat luni, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca l-a asigur pe ministru de interesul continuu al SUA in a sustine eforturile sale de a continua lupta impotriva coruptiei.

‘Am venit doar pentru a ma prezenta ministrului Justitiei. Am avut o discutie foarte buna despre istoria cooperarii dintre Statele Unite ale Americii si Romania. L-am asigurat pe ministru de interesul continuu al tarii mele in a sustine eforturile sale de a intari statul de drept in Romania si, desigur, de a continua lupta impotriva coruptiei’, a declarat Hans Klemm la iesirea din Ministerul Justitiei

Hans Klemm a intrat in sediul Ministerului Justitiei, luni, la ora 15.30.

„Reprezentantii Ambasadei SUA se intalnesc in mod constant cu oficialii romani sa discute probleme bilaterale de interes comun”, a precizat Biroul de presa al ambasadei, in legatura cu vizita pe care ambasadorul Hans Klemm i-o face ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a declarat, luni, ca nu i-a prezentat primului-ministru concluziile verificarilor de la Parchetul General si DNA, dar ca va vorbi cu premierul pana miercuri, cand va anunta rezultatul analizei.

Tudorel Toader a spus ca nu s-a intalnit cu procurorul-sef al DNA inainte sau in timpul evaluarii, pentru ca nu el trebuie sa se deplaseze pentru aceste discutii, procedura fiind „in sens invers”.

Surse din DNA au declarat, pentru News.ro, ca procurorul-sef Laura Codruta Kovesi nu a fost invitata de ministrul Justitiei la discutii, in cadrul evaluarii activitatii conducerii acestei unitati de parchet.

Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca evaluarile activitatii Ministerului Public si DNA au fost facute in termenul stabilit de 14 zile, care s-a implinit duminica seara, dar va proroga termenul de anuntare a rezultatelor cu doua zile, iar decizia si toate amanuntele legate de aceasta le va prezenta miercuri, intr-o conferinta de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: