Mesaj ferm pentru camarila lui Dragnea: „Ii avertizez pe pesedistii care se incapataneaza sa ii ramana aproape multiplului condamnat si urmarit penal Liviu Dragnea”

politica

Deputatul liberal Ovidiu Raetchi reactioneaza dupa anuntul Departamentului de Stat si ii avertizeaza pe social-democratii care se incapataneaza sa ii ramana aproape multiplului condamnat si urmarit penal Liviu Dragnea ca risca sa fie pusi pe lista neagra a UE si a statelor nord-atlantice.

Intr-o postare pe Facebook, Raetchi le transmite ferm pesedistilor ca lucrurile pe care le fac se vad in intreaga lume si ii scot definitiv din randul politicienilor frecventabili.

Iata postarea integrala:

„Nu: nu „statul paralel” – notiune plagiata de pesedisti de la Erdogan; deh, obiceiurile vechi mor greu – a fost problema in Romania. Ci realitatea paralela in care liderii PSD si ALDE au crezut ca ne pot suspenda, inventand inamici fictivi, bazaconii programatice si teme false. In ultimele luni, ei au folosit toate cliseele de comunicare ale Kremlinului si ale statelor cu derapaje democratice.

Doar ca nu poti trai la nesfarsit in minciuna si halucinatie atunci cand esti un stat european cu angajamente majore NATO. Iar avertismentele partenerilor europeni si americani au inceput sa fie tot mai dure pentru camarila lui Liviu Dragnea: mesaje de la Bruxelles, pozitii repetate ale ambasadorilor principalilor aliati, oprirea speciala a secretarului de stat american. Si totusi, fidelii lui Dragnea chiar nu inteleg ca nu se pot juca cu angajamentele de securitate ale Romaniei, ca nu pot targui ca-n pietele teleormanene sisteme defensive sol-aer importante pentru NATO in ansamblu, ca nu-si pot face legi ale Justitiei dupa propriile nevoi.

Ii avertizez pe pesedistii care se incapataneaza sa ii ramana aproape multiplului condamnat si urmarit penal Liviu Dragnea, in traseul tot mai anti-european si anti-national al acestuia, ca risca sa ajunga pe lista neagra a statelor europene si nord-atlantice, precum aghiotantii care l-au insotit pe Putin in aventura sa anti-democratica si anti-liberala din perioada anexarii Crimeei. Lucrurile pe care le faceti se vad in intreaga lume si va scot definitiv din randul politicienilor frecventabili!”

Amintim ca Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania”, se arata intr-o declaratie de presa intitulata „Romania – propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar” si care apartine purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Aceasta legislatie, „propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice protejate de interferenta politica”, noteaza purtatorul de cuvant in aceasta declaratie publicata luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite „indeamna Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, adauga purtatorul de cuvant.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: