Mesaj halucinant al lui Ciolacu. Spune ca PSD voteaza doar propunerile lui Raed Arafat. Acesta nu are drept de initiativa legislativa

politica

PSD profita din nou de criza coronavirusului pentru a lansa atacuri politice la adresa Guvernului PNL. Insa, Marcel Ciolacu tine sa il disocieze pe Raed Arafat de guvernarea PNL, spunand ca PSD voteaza „masurile legislative absolut necesare in acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului”. Raed Arafat este secretar de stat, el nu poate trimite in nume personal niciun proiect de lege Parlamentului.

„PSD a facut un apel repetat la responsabilitate politica din partea tuturor partidelor pentru ca Romania sa aiba cat mai putin de suferit din cauza coronavirusului.

Pana cand PNL va intelege sa renunte la agenda politica personala, cum ar fi consultarile pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continua sa faca lucruri concrete:

1. Vom sustine in Parlament si in comunitatile conduse de alesi locali PSD toate masurile menite sa contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.

2. Vom vota joi, in procedura de urgenta, proiectul de lege prin care parintii isi pot lua liber de la munca pentru a sta acasa cu copiii in situatia inchiderii temporare a scolilor si am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator sa se deconteze din taxele si impozitele colectate de stat de la firme.

3. Vom vota in regim de urgenta toate masurile legislative absolut necesare in acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente si materiale sanitare si asigurarea finantarii acestora.

4. In colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa in dezbatere publica o serie de masuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Conform legii, initiativa legislativa apartine Guvernului, deputatilor, senatorilor, precum si unui numar de 100.000 de cetateni cu drept de vot, in conditiile prevazute de Constitutie. Raed Arafat, in calitate de secretar de stat, nu are nicio atributie in acest sens. Doar in cazul in care propunerile lui Arafat sunt acceptate de Guvern, abia atunci acestea ajung in Parlament.

PSD nu va merge la consultarile de marti cu premierul interimar, Ludovic Orban, a anuntat luni presedintele interimar al formatiunii, Marcel Ciolacu.

„Am decis ca nu. Pentru ca n-are prerogative domnul prim ministru sa ma invite. Este treaba Guvernului sa dea HG cu data alegerilor. Noi avem alte prioritati. (…) Nu a discutat nimeni de amanarea localelor. Nu s-a discutat asa ceva”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Premierul interimar, Ludovic Orban, urmeaza sa aiba, marti, la Palatul Victoria, consultari cu liderii partidelor parlamentare pe tema stabilirii datei alegerilor locale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: