Mesaj hotarat de la Casa Alba pentru Moscova: „America si aliatii sai sunt pe deplin pregatiti sa apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Domnule Putin, intelegeti bine ce vreau sa spun: fiecare centimetru”

externe

Joe Biden, declin cognitiv, capacitate, presedinte, SUA, sondaj

Presedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri ca Statele Unite si aliatii lor nu se vor lasa „intimidati” de presedintele rus, Vladimir Putin, promitand ca NATO va apara „fiecare centimetru” din teritoriul sau, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„America si aliatii sai se vor lasa intimidati”, iar Vladimir Putin „nu ne va speria”, a spus el intr-un discurs la Casa Alba.

Joe Biden s-a adresat apoi direct presedintelui rus, aratand cu degetul spre camera video, avertizandu-l impotriva oricarui atac asupra teritoriului NATO.

„America si aliatii sai sunt pe deplin pregatiti sa apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus el.

„Domnule Putin, intelegeti bine ce vreau sa spun: fiecare centimetru”, a adaugat liderul de la Casa Alba.

Presedintele american a vorbit la scurt timp dupa ce Vladimir Putin a oficializat anexarea a patru teritorii ucrainene si a promis victoria tarii sale cu ocazia unui concert festiv in Piata Rosie, la Moscova.

Presedintele rus si alti responsabili ai tarii au amenintat in mod repetat ca vor fi folosite arme nucleare pentru a apara teritoriile ucrainene nou incorporate.

Joe Biden a calificat ceremonia de vineri un „fals” aranjat pentru a-i demonstra puterea, ilustrand dimpotriva „ca are probleme’.

Referindu-se la noul ajutor de 12 miliarde de dolari acordat Ucrainei votat in Congresul american, presedintele Statelor Unite a promis ca va „continua sa furnizeze echipament militar” tarii „pentru a se putea apara”.

Joe Biden a promis, de asemenea, ca va trimite mijloace submarine la locul exploziilor gazoductelor Nord Stream 1 si 2 „pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat”, calificand incidentul drept un „act de sabotaj deliberat”.

„Vom lucra cu aliatii nostri pentru a face lumina in acest sens”, a dat asigurari presedintele american. „Am inceput deja sa-i ajut pe aliatii nostri sa consolideze protectia acestor infrastructuri cruciale”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: