Mesaj pentru PSD din Comisia SRI: Nu mai implicati institutiile de forta in ticalosiile voastre politice

politica

Deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, membru in comisia de control a SRI, le-a cerut, duminica, liderilor PSD sa nu mai implice institutiile de forta in disputele cu cetatenii romani. Acesta a adaugat ca SRI, Politia si Jandarmeria sunt implicate in scandaluri politice generate de social-democrati.

„In momentul de fata, SRI, Politia si Jandarmeria sunt implicate in scandaluri politice si de imagine generate de PSD si este pentru prima data din 1991 cand toate aceste institutii apar simultan in astfel de scandaluri publice. Solicit liderilor politici din PSD sa nu mai implice institutiile de forta ale statului roman in disputele cu cetatenii, in disputele cu adversarii sau in disputele dintre ei. Serviciul Roman de Informatii, Politia si Jandarmeria au rolul de a asigura securitatea si siguranta publica si nu aveti dreptul de a le atrage in conflicte ce exced cadrul legal si incalca regulile democratice si ale statului de drept. Ati reusit in ultimele luni sa tarati in mlastina propriei ticalosii institutii care sunt ale cetatenilor Romaniei si ale statului roman si nu ale Partidului Social Democrat”, a transmis deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, membru in comisia de control a activitatii SRI, intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

Acesta a sustinut ca liderii PSD cer demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, doar pentru a bloca institutia.

„Unii lideri PSD cer demisia directorului SRI fara a avea nicio motivatie legala, ci doar dorinta de a bloca o institutie care in anii din urma a jucat un rol important in lupta impotriva coruptiei, fara a le pasa ca astfel afecteaza imaginea si activitatea institutiei in chestiuni ce tin de securitatea nationala. In mod identic, in ultimele luni, ati folosit discretionar Politia si Jandarmeria, fie pentru a-l pedepsi pe cetateanul roman venit din Suedia, fie pentru a bate si gaza zeci de mii de romani care manifestau pasnic in Piata Victoriei. Astfel de actiuni duc in final la slabirea statului roman si la vulnerabilizarea lui in fata amenintarilor interne si externe, iar totul este facut in speranta de a scapa cateva persoane de rigorile Justitiei”, a adaugat deputatul USR.

Lucian Stanciu Viziteu face un apel catre sefii institutiilor de forta, amintindu-le ca au depus juramantul fata de cetateni, nu fata de lideri politici.

“De aceea, fac un apel la directorii civili si la sefii militari ai acestor structuri si le amintesc ca au depus un juramant fata de cetateni si fata de tara si nu fata de un anumit lider politic”, a conchis Viziteu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: