Mesaj surprinzator. Nicusor Dan il invita oficial pe Dacian Ciolos sa se inscrie in USR: „Poate sa candideze la orice functie”

politica

Uniunea Salvati Romania i-a adresat o invitatie formala fostului premier Dacian Ciolos. Daca acesta decide sa intre in partid pana la Congresul din luna mai, va putea candida la orice functie, a precizat presedintele USR, Nicusor Dan, intr-o interventie la RFI.

„Important este ca o majoritate il doreste in USR (pe Dacian Ciolos – n.r.) si, pentru ca lucrul acesta se intampla, o invitatie formala i-a fost adresata, pentru un dialog in ce conditii ar dori sa vina (…) Decizia este ferma, de invitare, invitatia i-a fost transmisa domnului Ciolos, raspunsul este la domnia sa”, a declarat Nicusor Dan.

Acesta a reluat argumentele potrivit carora majoritatea USR considera ca ar fi buna pentru Uniunea Salvati Romania venirea fostului premier tehnocrat: „Argumentele pro sunt faptul ca ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, ca ar aduce un plus de notorietate si ar face un transfer de credibilitate si ar aduce un plus de leadership USR-ului”.

Intrebat daca lui Dacian Ciolos i s-ar oferi postul de presedinte al USR in cazul in care intra in partid, Nicusor Dan a replicat: „Noi o sa avem un Congres in 12-14 mai la Cluj-Napoca si toate functiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate sa candideze la orice functie. Deci in situatia in care domnul Ciolos vine in USR pana atunci, poate sa candideze la orice functie”.

Declaratiile lui Nicusor Dan de la RFI vin in contextul in care acesta a spus explicit, saptamana trecuta, ca nu ar dori ca Dacian Ciolos sa devina membru al USR. Ca urmare a acestui fapt, Alin Mituta, fost director de cabinet al lui Ciolos, actual director executiv al Asociatiei „Platforma Romania 100”, preciza, pe 16 martie, ca „intrarea in USR nu mai este de actualitate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: