Mesaj taios al presedintelui Iohannis. Care este „singura tara care se opune realmente aderarii Romaniei la Schengen”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat, intr-un interviu acordat Calea Europeana, ca singura tara care se opune realmente aderarii Romaniei la Spatiul Schengen este chiar Romania.

”Singura tara care se opune realemente aderarii este Romania prin felul nefericit prin care guvernam”, a spus Iohannis, argumentand ca se refera la deciziile din ultima perioada luate de Guvernul Grindeanu, precum OUG 13, si declaratiile referitoare la MCV.

„Vreti sa va spun ceva surprinzator? Singura tara care realmente se opune aderarii este Romania. Prin felul nefericit in care legiferam, prin felul nefericit in care dam ordonante de urgenta, in general prin felul nefericit aratam ca nu stim foarte bine ce vrem. Ma refer la ordonanta 13, la MCV, unde partea vizata prioritar – justitia – si-a facut treaba. Stam bine. La cealalta parte care tine de Parlament si de politicieni mai avem teme de rezolvat si abordari de tip ordonanta 13, chiar daca au disparut, arata multor politicieni europeni ca in Romania lucrurile inca nu sunt stabile in ce priveste abordarea fata de ce se numeste statul de drept.

Iar abordarile unor politicieni chiar foarte vizibili, cu pozitii foarte inalte in stat, care cica cearta Bruxelles-ul sau cearta Uniunea Europeana pentru diferite abordari nu ne fac bine absolut deloc. Dimpotriva, ele confirma ca, in continuare, in Romania avem cam multi politicieni care nu au inteles foarte bine cum e cu statul de drept, care sunt valorile fundamentale ale Uniunii Europene si avem inca politicieni care au apucaturi nationaliste intr-un mod negativ. Au impresia ca, in ghilimele, ‘Uniunea nu are ce se amesteca in treburile noastre interne’. Pai daca n-ar avea, de ce suntem membri acolo, de ce suntem parte daca nu vrem sa se implice?

Astfel de abordari prost intelese din partea politicienilor de la noi, nu a tuturor a unora, fac ca aceasta discutie sa se tot prelungeasca. In rest, din motive tehnice pot sa va spun ca nu se opune nimeni cum nu s-a opus nimeni din capul locului, insa opozitia politica a existat si singurul mod de a o elimina este sa aratam ca suntem oameni seriosi. Aici trebuie lucrat. Noi nu avem dusmani in Uniunea Europeana, contrar celor spuse de unii politicieni de la noi. Ba dimpotriva, avem foarte multi prieteni si avem foarte multi care asteapta cu optimism sa reusim sa intelegem cu totii cum este cu valorile europene.

Personal, sunt optimist. Cred ca lucrurile merge intr-o directie buna, dar ne-ar fi mult mai usor fara astfel de iesiri in decor cum au fost anumite afirmatii din campania electorala sau nefericita ordonanta 13 sau recenta ordonanta legata de procedura pe ANCOM”, a spus Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: