Categories: politica

Mesaj transant al presedintelui Iohannis. Olguta Vasilescu nu are nicio sansa sa fie desemnata premier

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, la Berlin ca nu face niciun rabat de la criteriile de integritate anuntate anul trecut in privinta desemnarii premierului Romaniei. Una dintre persoanele nominalizate pe surse ca ar putea prelua functia de premier de la Grindeanu este Lia Olguta Vasilescu.

„Sunt in continuare de parere ca premier in Romania poate sa fie numai o persoana integra. Nu am deloc de gand sa fac rabat de la criteriile pe care le tot enunt din toamna anului trecut”, a spus Iohannis, referitor la viitorul premier.

Lia Olguta Vasilescu se afla printre favoritele lui Liviu Dragnea pentru postul de premier, alaturi de Carmen Dan si Viorica Dancila, ambele din Teleorman.

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei si spalare de bani.

DConform NA, in anul 2014 Lia Olguta Vasilescu ar fi cerut si primit de la mai multi oameni de afaceri care avea in derulare contracte cu Primaria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afaceristi acceptand „solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor”, arata Parchetul.

In ianuarie 2017, judecatorii Curtii de Apel au decis ca dosarul de coruptie care o vizeaza pe Olguta Vasilescu sa se intoarca la procurorii DNA, care trebuie sa refaca ancheta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago