Mesaj video INSPAIMANTATOR al ISIS pentru RUSIA: „Va vom ucide copiii, pentru fiecare copil pe care l-ati ucis aici”

externe

ISIS a trimis Moscovei o serie de mesaje infioratoare, prin intermediul a doua clipuri video. Intr-unul din ele un cetatean rus acuzat de spionaj este decapitat, iar cel de-al doilea contine amenintari cu atacuri asupra Moscovei, dar si asupra Washington-ului si New York-ului.

Clipul ce contine decapitarea se crede ca ar proveni din fortareata grupului terorist, Raqqa, Siria, asupra careia armata rusa a executat atacuri aeriene devastatoare in ultimele saptamani. Identitatea presupusului spion nu a fost cunoscuta imediat, dar se crede ca ar fi ajuns in Siria in 2014.

„Aici, pe acest pamant sfant, incepe batalia [impotriva Rusiei]”, spune militantul in limba rusa.

Extremistul avertizeaza poporul rus ca e pe punctul de a suferi o noua infrangere, referindu-se la pierderea Afganistanului de catre Rusia in anii `80, si ca rusii nu sunt in siguranta nici macar la ei in tara.

„Va vom ucide copiii, pentru fiecare copil pe care l-ati ucis aici”, declara acesta. „Si va vom distruge casele pentru fiecare casa pe care ati distrus-o aici.”

Prima parte a clipului contine o marturisire a presupusului spion, acesta identificandu-se ca fiind Khasiev Magomid, de 23 de ani, din orasul cecen Groznai. Acesta relateaza ca a fost recrutat de FSB, serviciile de informatii ale Rusiei, si ca a intrat in Siria cu pseudonimul Haroon. Rusul declara ca a fost insarcinat cu strangerea de informatii despre luptatorii ISIS de origine rusa, in special despre aceia care intentionau sa se intoarca in regiunea Caucazului si in Rusia pentru a executa atacuri.

In cel de-al doilea clip, in care nu sunt prezenti captivi ai teroristilor, doi barbati in haine de camuflaj stau pe o plaja cu armele sprijinite de umar. Unul din ei vorbeste in araba, iar cel de-al doilea in engleza, dar cu accent african.

„Lauda lui Allah ce a permis leilor martiri sa devasteze capitala Frantei”, spune acesta, facand referire la atacul din 13 noiembrie din Paris, soldat cu 130 de morti si sute de raniti.

„Franta a fost doar inceputul”, ameninta acesta. „Maine va fi Washington, va fi New York, va fi Moscova.”

Este cel putin a cincea oara de la atacurile din Paris, cand ISIS si gruparile afiliate ameninta cu atacuri in cele doua orase americane.

Steve Stalinsky, director executiv al MEMRI, a declarat ca amenintarile nu sunt noi, dar nu pot fi ignorate.

„Orice amenintare ISIS in care e specificat un anume oras trebuie luata in serios”, a declarat Stalinsky. „Au avut succes in ultimele luni si dintr-o data mentioneaza orasele New York si Washington, iar asta nu s-a intamplat mereu.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: