Mesaj violent al ministrului de Externe israelian, pe X: „Opriti Iranul inainte de a fi prea tarziu!”

externe

Ministrul de externe al Israelului, Israel Katz, a postat pe X/Twitter, in engleza, franceza si ebraica, mesajul: „Opriti Iranul inainte de a fi prea tarziu!”, atasat unui videoclip care poate naste controverse. In postare i-a etichetat pe secretarul de stat american Antony Blinken si pe ministrii de externe francez, italian, german si britanic.

Videoclipul de pe X cere lumii sa „opreasca Iranul acum – inainte de a fi prea tarziu”. Acesta avertizeaza ca „Viitoarea revolutie iraniana ar putea avea loc intr-un loc apropiat.”

Videoclipul incepe cu o scena pariziana idilica. In timp ce acordeonul canta pe fundal, o mana amesteca o cafea fierbinte in timp ce Turnul Eiffel se profileaza in departare. Cu toate acestea, momentul este rapid spulberat de imagini cu musulmanii care se revolta in Paris cu strigate de „Allah Akbar!”.

Ulterior, videoclipul avertizeaza: „Revolutia iraniana: Vine intr-un loc, aproape de tine”, urmat de inscriptia „Opriti Iranul acum, inainte de a fi prea tarziu”.

Conform Jerusalem Post, mesajul a fost transmis in contextul escaladarii  tensiunilor dintre Israel si Iran, in urma atacului iranian asupra Israelului din 14 aprilie si a presupusului raspuns israelian de saptamana trecuta.

„Sa-ti fie rusine, Erdogan!”

Totodata, potrivit The Guardian, tot ministrul de Externe al Israelului i-a replicat  presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan , cu privire la decizia sa de a face publica  ultima sa intalnire cu seful Biroului Politic al Hamas.

Astfel, Israel Katz a postat o fotografie, pe X, care il infatiseaza pe Erdogan dand mana cu Ismail Haniyeh in biroul prezidential din Istanbul, in weekend, scriind ca presedintelui turc „ar trebui sa-i fie rusine”.

Erdogan s-a intalnit cu Haniyeh alaturi de alti membri cheie ai cabinetului sau dar  si cu Sameh Shoukry, ministrul egiptean de externe, pentru a discuta despre atacurile israeliene asupra Gaza si eforturile de a calma tensiunile in regiune, potrivit biroului de presa al presedintiei turce.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: