Mesajele transmise pe Messenger si Facebook devin mai sigure. Meta anunta criptare end-to-end pentru toate conversatiile si apelurile

actualitate

Compania Meta Platforms Inc. a anuntat ca a inceput implementarea criptarii end-to-end pentru toate conversatiile si apelurile personale realizate pe Messenger si Facebook, transmite joi Reuters.

Functia de criptare end-to-end va fi disponibila pentru utilizare imediat, a declarat gigantul social media, insa este posibil sa dureze ceva timp pana cand toate conturile Messenger vor fi actualizate cu aceasta criptare end-to-end implicita.

Anterior, Messenger lasa la optiunea utilizatorilor activarea criptarii end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor si de destinatarii acestuia, insa odata cu aceasta modificare mesajele vor fi criptate in mod implicit, a precizat Meta, citata de Agerpres.

Meta, a carei platforma WhatsApp cripteaza deja mesajele, a declarat ca aceasta masura poate contribui la mentinerea sigurantei utilizatorilor in fata hackerilor, sarlatanilor si a altor infractori.

Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de disputa intre companii si guverne. In septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta sa nu implementeze criptarea pe Instagram si Facebook Messenger fara masuri de siguranta in vederea protejarii copiilor de abuzurile sexuale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: