Autorul mesajului gasit la Cazinoul din Constanta avea cinci copii si incercase sa fuga din tara

news

Mai multe amanunte despre autorul mesajului scris in limba germana si ascuns in zidul Cazinoului din Constanta, care se afla acum in reabilitare, au fost transmise de Lucian Vasile, expert in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si facute publice pe pagina de Facebook a cazinoului.

„Iuliu Marton s-a nascut la 7 mai 1902, in satul Altdorf (azi Unirea) din judetul Bistrita-Nasaud. A absolvit scoala primara si doua clase de liceu (in total sase clase in sistemul de astazi) si era de profesie zidar. Locuia in Cisnadie, alaturi de sotia sa Ermina si cei cinci copii (un baiat si patru fete), si nu facuse politica.

Conform fisei matricole penale, a fost arestat la 26 ianuarie 1949 si condamnat la trei ani (si pe hartie pare tot 3, nu 9) de inchisoare corectionala, din cate se pare pentru ca a incercat sa fuga din tara. Totusi, conform aceleiasi fise matricole, ar fi fost eliberat la 23 februarie 1952, dupa ce a fost inchis la Poarta Alba”, se arata in postare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: