externe

Mesajul inregistrarii video Hamas cu ostaticii israelieni: „Guvernul trebuie sa faca totul pentru a parafa un acord pentru eliberarea lor inainte de 14 mai”

In videoclip, Siegel si Miran vorbesc despre faptul ca nu pot sarbatori Pastele cu cei dragi. Aceasta vine la cateva zile dupa ce Hamas a publicat o alta  inregistrare video cu israelianul american Hersh Goldberg-Polin. Inregistrarea  video cu ostaticii israelieni Keith Siegel si Omri Miran a fost publicata sambata de aripa militara a Hamas, Brigazile Al-Qassam, conform NBC News.

In videoclip, Siegel (foto stanga), in varsta de 64 de ani, si Miran, in varsta de 47 de ani, vorbesc despre faptul ca nu pot sarbatori Pastele cu cei dragi, pentru ca se afla in captivitatea Hamas.

Aceasta este a doua inregistrare video cu ostatici israelieni pe care Hamas a difuzat-o in aceasta saptamana, dupa ce miercuri a publicat o inregistrare video cu israelianul american Hersh Goldberg-Polin.

NBC News nu a reusit sa verifice in mod independent cand sau unde a fost filmat videoclipul si nu este clar daca Siegal sau Miran sunt inca in viata.

Siegel, care este cetatean american, a vorbit direct cu familia sa, anuntandu-i ca se simte bine. Sotia sa, Aviva, a fost tinuta captiva de Hamas timp de 51 de zile inainte de a fi eliberata, potrivit unei declaratii a Forumului Ostacilor si Familiilor Disparute.

„Netanyahu acorda prioritate doar propriei sale supravietuiri politice”

Intr-un interviu acordat in februarie postului NBC News, Aviva Siegel, in varsta de 62 de ani, a declarat ca ea crede ca premierul Benjamin Netanyahu „acorda prioritate doar propriei sale supravietuiri politice si incercarii sale de a zdrobi Hamas” in detrimentul eforturilor de returnare a ostaticilor.

„Cred ca Bibi Netanyahu se gandeste mai mult la el insusi decat la noi”, a spus ea.

Intr-o declaratie video impartasita de Forumul Ostacilor, dupa ce Hamas a publicat videoclipul, Aviva Siegel si cele doua fiice ale cuplului, Ilan si Shir, au transmis la randul lor un mesaj. Femeile sunt vazute tinandu-se de mana si purtand tricouri cu poza lui Keith Siegel si cu textul: „BRING KEITH HOME NOW”.

„Faptul ca l-am vazut pe tatal meu astazi nu face decat sa sublinieze pentru noi toti cat de mult trebuie sa se ajunga la un acord cat mai curand posibil si sa ii aducem pe toti acasa”, a declarat Ilan Siegel. „Cer ca liderii acestei tari sa priveasca acest videoclip si sa isi vada propriul tata strigand dupa ajutor”.

Aviva Siegel si-a indreptat mesajul catre sotul ei, spunand ca il iubeste. „Vom lupta pana cand te vei intoarce”, a spus ea.

In videoclipul Al-Qassam, atat Keith Siegel, cat si Miran i-au incurajat pe cei care militeaza pentru intoarcerea tuturor ostaticilor israelieni sa continue sa protesteze pana cand se va ajunge la un acord pentru eliberarea lor.

14 mai, ziua independentei Israelului

„Daca ati urmarit videoclipul, ati vazut ca tatal meu stie ca noi toti venim la miting in fiecare saptamana si luptam pentru el si pentru toti captivii”, a declarat Shir Siegel in declaratia familiei. „Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Nu vom inceta sa luptam impreuna”.

Intr-o declaratie, Forumul Ostacilor a transmis ca „dovada de viata” a lui Siegel si Miran „este cea mai clara ca guvernul israelian trebuie sa faca totul pentru a parafa un acord pentru intoarcerea tuturor ostaticilor inainte de Ziua Independentei”.

Ziua Independentei in Israel este aniversata la 14 mai si marcheaza ziua in care statul evreu s-a declarat oficial tara formata in Orientul Mijlociu.

„Acum este momentul ca guvernul si liderul sau sa dovedeasca prin actiuni angajamentul lor fata de cetatenii Israelului care asteapta intoarcerea ostaticilor”, a declarat organizatia.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

48 de minute ago

„Sunt viu”. Primul mesaj al lui Florin Piersic de cand a intrat in spital: „Tineti-ma aproape, pentru ca mai am de spus multe povesti”

Florin Piersic a transmis, luni, un mesaj prin intermediul medicilor de la spitalul "Foisor". "Scumpilor…

O oră ago

Veste mare pentru soferi, a aparut un gel care anuleaza efectele alcoolului. Cum functioneaza noua substanta

Oamenii de stiinta elvetieni au dezvoltat un nou gel care ar putea anula efectele negative…

O oră ago

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

4 ore ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

3 ore ago