Mesajul lui Ciolos, in ziua cruciala pentru viitorul Europei: „Pentru mine, Europa nu este Bruxelles”

news

Romania este parte a Europei daca fiecare dintre noi ne asumam acest lucru, cu incredere, cu viziune, cu curaj, asa cum au facut-o si cei care au iesit in strada acum cateva saptamani, a remarcat fostul premier Dacian Ciolos sambata, la aniversarea a 60 de ani de cand a fost pusa piatra de temelie a UE.

Despre Uniunea Europeana se vorbeste frecvent intr-un stil birocratic, cu un limbaj de lemn, ca si cum Europa ar insemna numai directive, proceduri, bani, achizitii, administratie, a declarat sambata, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Ciolos.

„Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spatiu fara bariere pentru oamenii cu initiativa, pentru oamenii care vor sa construiasca in pace. Pentru mine, Europa inseamna democratie, solidaritate, libertate. 60 de ani de Europa inseamna un timp in care pacea a creat prosperitate. Un timp care ne-a invatat ca prosperitatea are nevoie de mai mult decat de pace pentru a deveni bunastare, interioara, in fiinta, si exterioara, in societate. Cred ca aceasta este misiunea noastra pentru urmatoarea jumatate de secol de Europa, din ce in ce mai deschisa lumii”, a declarat Ciolos.

Fostul premier a precizat ca Romania este parte a Europei „daca fiecare dintre noi ne asumam acest lucru, cu incredere, cu viziune, cu curaj, asa cum au facut-o cei care au iesit in strada acum cateva saptamani, asa cum o fac aceia dintre noi care lucreaza si sunt bine integrati in alte tari europene, asa cum o facem fiecare dintre cei care credem in destinul european al Romaniei”.

„Romania si Europa au nevoie de fiecare dintre noi” a adaugat Ciolos.

Liderii UE si-au reinnoit sambata la Roma angajamentul european, intr-o declaratie solemna, dupa 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii in Orasul Etern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: