Mesajul lui Iohannis a avut impact asupra liberalilor. Orban: „Aceasta caracatita post-comunista controlata prin mijloace staliniste trebuie invinsa”

politica

Ludovic Orban i-a indemnat pe liberali la unitate, in cadrul Consiliului National de sambata, spunand ca PNL este singurul partid care se poate bate cu PSD. Liderul PNL a adresat o invitatie celor sunt impotriva social-democratilor sa se alature luptei impotriva formatiunii conduse de Liviu Dragnea.

„Nu este altcineva pe scena politica romneasca care sa aiba forta sa invinga aceasta caracatita post comunista controlata prin mijloace staliniste. Doar PNL se poate bate cu PSD si are capacitatea de a invinge PSD asa cum va demonstra in alegerile locale. Cine este impotriva PSD trebuie sa fie alaturi de PNL. Cine nu vine alaturi de noi in aceasta batalie, inseamna ca face un serviciu PSD si acestui mod dezastruos in care conduce Romania si a felului in care isi bate joc de Romania. Presedintele Romaniei a facut un apel la unitate. Acelasi apel il fac si eu. Trebuie sa fim uniti, fiecare la nivelul lui avem nevoie de o apropiere de cetatean, pentru a-i spune adevarul, pentru a combate propaganda mincinoasa. Stimati colegi, trebuie sa privim cu maxima seriozitate cei doi ani electorali care vor urma. Vor fi ani extrem de grei, iar PNL are nevoie de fiecare membru al sau. Fiecare membru este responsabil de conducerea sa, judetean, etc. Trebuie sa pregatim o alternativa solida pentru fiecare roman si care sa aiba capacitatea sa genereze solutii si beneficii”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, sambata, la Consiliul National al partidului care a avut loc la Parlament, conform Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis a participat la sedinta Consiliului National al PNL. Seful statului le-a transmis liberalilor sa fie uniti, sa construiasca un progam de solid de guvernare si sa comunice solutiile pe care le au oamenilor.

„Nu sunteti singuri in societate. Este nevoie ca PNL sa fie un partid puternic si solid. Si puteti. Fiti hotarati. Construiti un program politic solid, serios. Fiti uniti, fiti puternici si spuneti oamenilor ce vreti cu Romania. Mergeti intre oameni. Spuneti-le ca aveti solutii pentru economia romaneasca, pentru finantele publice din Romania. Spuneti oamenilor ca stiti cum se face adevarata reforma administrativa, spuneti oamenilor ca pentru voi conteaza romanii din Diaspora. Spuneti oamenilor ca pentru voi justitia conteaza. Oamenii trebuie sa creada ca justitia este dreapta, eficienta. Si pentru asta sa va luptati. Spuneti oamenilor ca stiti cum trebuie guvernata tara. Si cel mai important lucru, spuneti-le oamenilor simplii, mergeti tot timpul intre aomeni si spuneti-le. Nu asteptati o campanie electorala. Oamenii sunt afara. Va asteapta”, a spus presedintele Klaus Iohannis in discursul sau.

Seful statului le-a transmis liberalilor ca sunt parte a solutiei de a schimba lucrurile in Romania.

„Explicati-le oamenilor ca asa nu se poate. Explicati-le ca aveti solutii pentru a lovi o conducere incompetent si toxica. Eu ma lupt de la inceput pentru o Romanie puternica, democratica, europeana, prospera. Noi am declarant impreuna aceste lucruri in 2014. Eu ma lupt pentru a ingradi efectele nefaste ale acestei guvernari pesediste. Eu ma lupt cu abuzurile PSD, lupt impotriva abuzurilor PSD. Va invit sa faceti la fel”, a completat Iohannis.

Liberalii au adoptat, cu vot in unanimitate, raportul de activitae al Biroului Executiv, un document numit „Principiile bunei guvernari liberale” si criteriile PNL pentru alegerile europarlamentare. PNL a stabilit, sambata, in BPN modificarea criteriilor de selectie a candidatilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor pana la 1 octombrie 2018, in loc de 1 septembrie cum era prevazut initial.

” In cadrul listei de candidati ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate 4 candidati + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate in functie de rezultatul la alegerile locale si parlamentare si de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidatilor pe lista va fi stabilita in functie de apartenenta candidatilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentarii echilibrate a euroregiunilor si de punctajul dobandit de fiecare candidat”, se mai arata in documentul adoptat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: