Mesajul lui Iohannis catre tineri, cum poate fi schimbata Romania: „Ati fost in prima linie a protestelor pentru cauze nobile. Imi doresc sa vad mai multi tineri merituosi care intra in politica”

news

Presedintele Klaus Iohannnis a adresat joi, in cadrul dezbaterii „Viziunea tinerilor pentru viitorul Romaniei”, un indemn ca acestia sa intre in viata politica, una „in care nu se mai regasesc actele de imoralitate si fuga de responsabilitate”.

„Istoria ne arata ca tinerii au forta sa faca diferenta prin implicare. Ati fost in prima linie a protestelor pentru cauze nobile – de la protectia mediului inconjurator la sustinerea statului de drept, ceea ce demonstreaza adeziunea la un sistem de valori esentiale intr-o societate moderna si democratica. De aceea, imi doresc sa vad mai multi tineri merituosi care intra in politica, o viata politica in care nu se mai regasesc actele de imoralitate si fuga de responsabilitate. Intrati, deci, dragi tineri, in politica si schimbati politica din Romania in mai bine! Participarea civica si dezbaterile publice sunt binevenite si pot influenta deciziile, dar nu au cum sa se substituie actului de guvernare daca tinerii stau departe de politica. Schimbati perceptia conform careia miscarea de tineret din partide este doar o anticamera, fara pretentii la un rol esential in deciziile cu impact pentru cetatenii Romaniei!”, le-a transmis seful statului tinerilor in cadrul dezbaterii de la Bacau, in contextul inchiderii editiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din Romania.

Iohannis a adaugat ca este responsabilitatea politicienilor sa sustina tinerii in demersul de a deschide o afacere, de a-si construi o cariera sau de a intemeia o familie.

„Fiecare dintre voi conteaza! Traim intr-o perioada foarte dinamica, cu provocari multiple, iar pentru Romania, criza demografica profunda este o astfel de provocare. Ne aflam intr-un moment in care este cu atat mai important ca tinerii, dupa ce isi completeaza studiile in strainatate, sa fie sprijiniti sa se intoarca acasa si sa-si construiasca carierele aici, in Romania. Este responsabilitatea noastra, a politicienilor, sa va acordam sustinere pentru intemeierea unei familii sau deschiderea unei afaceri, si, evident, pentru construirea unei cariere de succes. Altfel, riscam sa ramanem fara un potential valoros, pentru ca dezvoltarea vietii noastre sociale, culturale sau economice nu poate ignora contributia tinerilor”, a precizat presedintele Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: