Mesajul lui Iohannis de Ziua Fortelor Terestre: „Armata noastra sa devina mai eficienta in contracararea amenintarilor la adresa securitatii Romaniei si a NATO”

news

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Fortelor Terestre, in care subliniaza ca Romania este o tara democratica si moderna, care are nevoie de o armata puternica, pentru a-si intari profilul in NATO si Uniunea Europeana.

„Sarbatorirea Zilei Fortelor Terestre, al caror patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, are, in acest an, o semnificatie aparte. Centenarul Marii Uniri ne reaminteste, mai mult ca oricand, ca armata noastra este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independenta si suveranitatea nationala, doua dintre fundamentele statalitatii Romaniei. Militarii nostri sunt cei care, prin jertfa lor de sange, au facut posibila mentinerea unitatii indivizibile a tarii noastre. Romania de astazi este o tara democratica si moderna, care are nevoie de o armata puternica, pentru a-si intari profilul in NATO si Uniunea Europeana, in contextul in care cooperarea euro-atlantica trebuie sa fie baza securitatii si stabilitatii europene”, afirma seful statului in mesaj.

In acest context, el arata ca, in ceea ce priveste activitatea si misiunile pe care Fortele Terestre le au de indeplinit, procesul de modernizare si dotare cu tehnica militara performanta inceput trebuie sa continue, fiind indispensabil asumarii ferme a responsabilitatilor care revin in aplicarea deciziilor summiturilor NATO.

Seful statului apreciaza in mod deosebit eforturile depuse in parcurgerea unor etape importante de instruire si pentru atingerea unor niveluri superioare de pregatire si capacitate combativa, impreuna cu celelalte categorii de forte, precum si in indeplinirea misiunilor incredintate in tara si in teatrele de operatii.

„Romania urmareste cu consecventa punerea in aplicare a deciziilor asumate la Summitul NATO de la Varsovia din 2016 si aloca, anual, 2% din PIB pentru bugetul apararii, astfel incat armata noastra sa devina mai eficienta in contracararea amenintarilor la adresa securitatii Romaniei si a NATO”, evidentiaza Iohannis.

El le ureaza militarilor si civililor din cadrul Fortelor Terestre Romane succes in activitatea lor profesionala si multa sanatate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: