„Mesajul meu a fost interpretat trunchiat”. Vela, prima reactie in scandalul acordului MAI-BOR. Se rafuieste cu Basescu

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut joi seara o prima reactie in urma criticilor lansate in spatiul public fata de acordul dintre MAI si BOR.

„Nimic nu este mai important pentru mine, ca om in primul rand, si mai apoi ca ministru, decat opiniile dumneavoastra, indiferent daca sunt pozitive sau negative.

In toata aceasta perioada, prin toate masurile luate alaturi de colegii mei, nu am vegheat decat asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastra. Nici de aceasta data nu vom face o exceptie.

Imi doresc sa stiti ca am urmarit presa si comentariile de pe retelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxa Romana.

Am observat criticile fata de acest subiect, dar nu am putut sa nu observ si faptul ca o parte din partide au speculat politic, sau ca un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales daca a ajuns, intre timp si europarlamentar.

Nu au cautat altceva decat sa faca loc sentimentului de panica si frica in randul dumneavoastra, sau au avut dorinta de a diviza cetatenii.

A te agata de acest subiect cu orice pret, pe fondul unei situatii de criza, pentru a profita de sentimentul de frica al oamenilor, astfel incat sa poti castiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezinta nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, si mai cu seama nu dovedeste faptul ca avem un respect unii fata de ceilalti, si ca impreuna am putea ajunge la cea mai buna decizie.

Nu am putut sa nu remarc faptul ca mesajul meu catre dumneavoastra a fost interpretat intr-un mod trunchiat, iar din rea vointa s-a facut loc stirilor false si diverselor analize care nu au facut altceva decat sa induca in eroare si sa transmita oamenilor sentimentul de nesiguranta.

Intotdeauna am incurajat si voi incuraja dialogul liber, iar mai presus de acesta voi aprecia parerile exprimate coerent si voi incerca sa fiu un liant intre opinii.

Ce pot sa va spun astazi este ca am cautat cea mai buna solutie, astfel incat sa putem simti atat cat se poate sarbatoarea Pastelui.

Voi aprecia la toti cei care m-au jignit zilele trecute daca nu vor umbri si mai mult cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, dorindu-le si lor multa, multa sanatate!”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Traian Basescu a scris, pe pagina sa de Facebook, ca „incet, dar sigur, ministrul de Interne reulelte sa devina panarama publica numarul 1, depasindu-l pe curajosul Ponta”, referindu-se la anuntul lui Marcel Vela privind protocolul cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane.

Fostul presedinte sustine ca ministrul de Interne s-a gandit sa-i foloseasca pe politisti in cautare de popularitate, cu riscul de a zadarnici eforturile populatiei privind izolarea. El il compara pe Vela cu Victor Ponta, „cel care cu deplina lasitate a abandonat lupta cu efectele unui incendiu grav”.

Iata postarea integrala a lui Traian Basescu:

„Mars afara din guvern, nenorocitule!

Incet, dar sigur, ministrul de interne reuseste sa devina panarama publica numarul 1, depasindu-l pe “curajosul” Ponta, cel care cu deplina lasitate a abondonat lupta cu efectele unui incendiu grav, dar local. Panarama de procuror ratat s-a speriat de moarte si s-a refugiat in Turcia, abandonand si guvern si partid si…

Acum, Ponta este pe toate televiziunile dand sfaturi cum sa rezolvam problemele. Uitand ca a abandonat din prima clipa si oamenii afectati de incendiul de la Colectiv si familiile acestora si sistemul medical prins pe picior gresit.

O alta stea a demagogiei de ultima speta domina la concurenta cu Ponta dezbaterea publica, “ministrul cu elice”. De dimineata pana seara, cu geci asortate la ochelarii top gun, cu freza bine apretata cu fixativ sa nu ii ia vantul parul, precum mie suvita, Vela, nu mai predideste dand interviuri din elicoptere, creand emotii si ingrijorare bravelor reporterite precum ca elicopterul nu are vizibilitate buna sau ca bate vantul in parbrizul elicopterului.

Pas cu pas, demagogul cu elice a reusit sa-l ajunga pe Ponta si in demagogie si in ticalosie.

Fara scrupule, Vela secondat de Arafat, au stabilit efectuarea unui numar cat mai mic de teste, lasand ca multi oameni, in primul rand varstnici, sa moara in casele lor, fara sa stie ca sunt infectati, fara sa stie de ce se sufoca, fara sa primeasca nicio sansa la viata in lipsa asistentei medicale.

Intre timp, propaganda iohanisto – liberala, declara triumfalist ca cele cateva sute de morti sunt un mare succes. Cei care au murit fara asistenta medicala in casele lor din mediul rural, din orasele mici, nu sunt in statisticile lor.

Canaliile dorm linistite si isi savureaza succesul de a-i fi pacalit si pe romani si pe straini, la adapostul recomandarilor Profesorului in microbiologie Alexandru Rafila.

Dar licheaua vrea mai multa glorie si atunci merge pana acolo incat de la tribuna Ministerului de Interne incepe sa coordoneze activitatile BOR mergand pana la a face pulbere toata actiunea de protejare a populatiei prin izolare.

Si pentru ca licheaua este deja la stadiul la care picioarele si capul nu-i mai sunt pe pamant, crezandu-se cel putin un substitute pamantean al celui care va invia in noaptea de Sambata spre Duminica, s-a gandit sa faca din politisti un soi de cantareti in corul bisericii.

Noul trimis al lui Dumnezeu pe Pamant pune toate masinile Politiei Romane si toti politistii sa purceada la impartit lumina in Noaptea Sfanta a Invierii. Ma mir ca nu trebuie sa citeasca si ceva din Biblie la scara fiecarui bloc.

Vela, pe ce punem pariu ca n-ai curaj sa distribui politistilor haine preotesti ca uniforme tot nu au primit de cativa ani.

BOR noteaza faptele tale bune Vela, iar credinciosii iti vor ramane recunoscatori pana in ziua votului.
Mars afara din guvern nenorocitule!

PS – Vitejii lideri sindicali din politie stau pititi sa vada cum se sfarseste si sa stie de partea cui sa fie.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: