Mesajul „Nu razboiului” a aparut pe zidurile Kremlinului. Zeci de politisti si agenti FSB inarmati patruleaza acum in jurul palatului lui Putin

externe

Vineri noapte, pe zidul Kremlinului a aparut mesajul „Nu razboiului”. Mesajul a fost insa sters cu repeziciune iar acum zidurile sunt pazite de zeci de politisti si agenti FSB, annunta publicatia rusa Baza pe Telegram.

Cel care a scris mesajul a reusit sa scape. Mesajul a fost sters iar apoi paza zidurilor a fost puternic intarita, zeci de politisti si agenti FSB patruland acum constant in preajma zidurilor. Ei sunt inarmati cu pistoale si mitraliere, precizeaza Baza.

Citeste si: Un vechi prieten al lui Putin a fost batut mar intr-un avion spre Sankt Petersburg. Este unul dintre cei mai mari afaceristi din Rusia, suspectat de legaturi cu mafia

De asemenea, un vechi prieten al lui Vladimir Putin, Ilya Traber, cunoscut om de afaceri din Sankt Petersburg in varsta de 72 de ani, a fost batut la bordul unui avionul care zbura intre Moscova si Sankt Petersburg.

Ilya Traber ar fi suferit o comotie si un deget rupt in urma bataii.

Potrivit publicatiei ruse Baza, incidentul a avut loc pe 24 noiembrie. Omul de afaceri zbura de la Moscova la Sankt Petersburg cand a avut o altercatie cu un alt pasager inm varsta de 35 de ani, A. Niyazov. Barbatii s-au luat la cearta, iar Traber a fost lovit cu pumnul de aproximativ 10 ori in cap. In cele din urma, participantii la bataie au fost asezati la capete diferite ale avionului, dar echipajul nu a raportat incidentul la politie. La sosire, omul de afaceri a mers la un spital din Sankt Petersburg, unde a fost diagnosticat cu leziuni la nivelul craniului si cu un deget rupt.

Conform siteului Spisok Putina, Ilya Ilici Traber  este un om de afaceri rus, sef al mafiei si un vechi prieten al lui Vladimir Putin. Nascut la Omsk in 1950, a absolvit Scoala Navala Superioara din Sevastopol cu gradul de locotenent, a servit in flota de submarine si a fost membru al Partidului Comunist.

In 1980, a parasit fortele armate ale URSS si s-a mutat la Leningrad, unde a lucrat ca barman. La sfarsitul anilor 1980, s-a implicat in achizitionarea si revanzarea de antichitati. In decembrie 1991, a condus centrul comercial de antichitati „The Antiquarian”, creat prin decizia Comitetului Executiv al Consiliului Local din Leningrad si a obtinut dreptul de monopol asupra comercializarii de antichitati. Se presupune ca el a fost cel care i-a facut cunostinta lui Putin cu Anatoli Sobchak, presedintele Consiliului Municipal din Leningrad si, ulterior, primarul orasului Sankt Petersburg.

Comertul cu antichitati i-a adus suficienti bani pentru a investi in industria combustibililor si in cea a porturilor maritime. A fost unul dintre fondatorii companiei Petersburg Fuel Company, ai Petersburg Oil Terminal si ai altora. El si partenerii sai detin in continuare active semnificative in nord-vestul Rusiei.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: