Mesajul sotului uneia dintre victimele de la Paris catre ISIS: „Nu va veti bucura de ura mea”

news

Antoine Leiris, un jurnalist de la France Blue a carui sotie a murit in atentatul de la Sala Bataclan, de la Paris, a publicat o scrisoare deschisa adresata teroristilor in care le transmite ca nu le va da satisfactia urii sale.

Barbatul promite ca nici el si nici fiul sau, acum in varsta de nici un an si jumatate, nu vor trai cu frica teroristilor.

„Nu va veti bucura de ura mea.
Ati furat viata unei fiinte de exceptie, dragostea vietii mele, mama fiului meu, dar nu veti avea parte si de ura mea. Nu stiu cine sunteti si nici nu vreau sa aflu, sunteti suflete moarte. Daca acest Dumnezeu pentru care voi ucideti orbeste ne-a facut dupa chipul sau, fiecare glont din corpul sotiei mele va fi o rana din inima lui.

Asa ca nu va voi face darul urii mele. Ati incercat din greu sa-l obtineti, dar ca sa raspund urii cu furie ar insemna sa cedez aceleiasi ignorante care a facut din voi ceea ce sunteti. Voi vreti sa-mi fie frica, voi vreti sa-mi privesc concetatenii cu neincredere, sa-mi sacrific libertatea pentru siguranta.

sot mesaj

Am vazut-o in aceasta dimineata. In sfarsit, dupa nopti si zile de asteptare. Era la fel de frumoasa ca atunci cand a plecat vineri seara, la fel de frumoasa ca atunci cand m-am indragostit de ea acum 12 ani. Sigur ca sunt devastat de durere, va acord aceasta mica victorie, dar ea va fi de scurta durata. Stiu ca ne va insoti in fiecare zi si ca ne vom regasi in paradisul sufletelor libere, cel pe care voi nu il veti atinge niciodata.

Suntem doi, fiul meu si cu mine, dar suntem mai puternici decat toate armatele din lume. De altfel, nu mai am timp sa va dedic, trebuie sa ma alatur lui Melvil care se trezeste din somnul de dupa-amiaza. Are abia 17 luni, isi va lua gustarea ca in fiecare zi, apoi, ne vom juca impreuna ca in fiecare zi si, intreaga lui viata, acest baietel va va aduce afrontul fericirii si libertatii sale. Caci nu, nu veti avea nici ura lui”, a scris jurnalistul francez, Antoine Leiris.

In urma celor sase atentate care au avut loc vineri seara, la Paris, 129 de persoane si-au pierdut viata, iar 352 au fost ranite, dintre care 99 fiind si acum in stare grava.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: