Meteorologii au emis cod rosu de canicula in zilele urmatoare, inclusiv in Bucuresti. Temperaturile se apropie de 40 de grade, iar noptile vor fi tropicale

news

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod rosu de canicula pentru judete din Oltenia si Muntenia, valabil in acest sfarsit de saptamana. Alerta meteo va fi in vigoare duminica inclusiv in Capitala.

Conform ANM, sambata, 22 iunie, in judetele Dolj, Olt, Teleorman si in sudul judetelor Valcea si Arges, valul de caldura va fi intens si persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade, iar cele minime se vor situa in jurul a 20 de grade (nopti tropicale). Va fi canicula si disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Totodata, duminica, 23 iunie, avertizarea Cod rosu de caldura persistenta si intensa, canicula si disconfort termic deosebit de accentuat va fi valabila in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, in sudul judetelor Valcea, Arges si Dambovita, precum si in municipiul Bucuresti.

In aceste zone, valul de caldura va fi intens si persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade, iar cele minime nu vor cobori sub 20 de grade.

De asemenea, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati. La inceputul saptamanii viitoare, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice, potrivit ANM.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: