Metrorex incearca sa dreaga busuiocul: „Cele doua trenuri de metrou nu s-au ciocnit, ci s-au cuplat accidental”

news

Metrorex, tamponare, metrou, cuplate accidental

Politia Capitalei, prin Brigada pentru Transportul Public, a inceput o ancheta privind gravul incident de la metroul din Bucuresti unde, la Timpuri Noi, doua trenuri s-au ciocnit. Primele verificari confirma sesizarile initiale, scrie B365.

Metrorex a intarziat semnificativ sa explice ce se intampla cu circuatia trenurilor pe Magistrala 1, afectata in cascada de incidentul de la Timpuri Noi. Abia seara tarziu, directoarea Metrorex, Mariana Miclaus, a vorbit despre ce s-a intamplat la Timpuri Noi:

„S-a produs acest incident feroviar regretabil. Un tren a intrat pe o linie ocupata a unui alt tren. Am anuntat organul abilitat – AGIFER-ul care va investiga acest incident. Sunt la fata locului comisii din partea Metrorex si Agifer.”

“Confirmam ca a avut loc un incident feroviar la statia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupata de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Mentionam ca in urma acestui incident nu exista victime sau pagube materiale“, au transmis ulterior reprezentantii Metrorex.

Printr-un comunicat, Politia Capitalei a anuntat ca investigheaza deja cazul:

​„La data de 27 februarie 2024, in jurul orei 19.30, Politia Capitalei – Brigada de Politie pentru Transportul Public a fost sesizata cu privire la faptul ca, in statia de metrou Timpuri Noi, doua trenuri s-ar fi tamponat. Din primele verificari s-a stabilit faptul ca aspectele sesizate se confirma. La scurt timp, acestea si-au continuat deplasarea, pentru eliberarea liniilor de circulatie.

In urma incidentului, nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale. De asemenea, ambii conductori au fost testati in vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind 0. Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Brigazii de Politie pentru Transportul Public, in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: