„Mi-a fost jena de mediocritatea lui Kovesi”. Norica Nicolai spune ca este mult mai buna ca magistrat: „Este un fel de directiva de la Berlin” – Video

politica

Europarlamentarul Norica Nicolai, prima pe lista pentru alegerile europarlamentare a ALDE, a avut un dialog halucinant cu Bogdan Chirieac, la DC News, in care cei doi au vorbit despre o conspiratie a Germaniei pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie numita Procuror European.

Nicolai a fost prezentata de Chirieac drept „cel mai faimos, cel mai cunoscut europarlamentar roman”, dupa care acesta a intrat direct in subiect: „Ce se intampla la Bruxelles, avem senzatia ca toata lumea este impotriva noastra”.

„Cei care sunt impotriva noastra sunt vocali, ei se vad mai bine. PPE-ul, in special colegii nostri germani, si cei din PNL, fac foarte mult zgomot in ce priveste acest proces de nominalizare a procurorului-european. Am foist la audieri si nu am evaluat ca om politic, am evaluat ca fost magistrat. Este pentru prima oara cand mi-a fost jena pentru comunitatea mea profesionala pentru ca mediocritatea doamnei Kovesi, prin raportare la prestatia procurorului  francez, era vizibila. Cu toate astea se intampla, cum se intampla si in politica, nu conteaza ce reprezinta dpdv profesional o persoana, conteaza sa fie atasata unei cauze. (…) Nu conteaza ca aceasta functie este prea mare pentru doamna Kovesi, conteaza ca este atasata unor idealuri, in ghilimele. Este pentru prima oara cand vad atata determinare politica intr-o institutie care pretinde ca este echidistana, ca promoveaza competenta. Aceasta situatie se va deconta”, a declarat Nicolai.

„Senzatia pe care am avut-o este ca o divizie de Panzere, in jurul doamnei Kovesi, a trecut peste Parlamentul European. Eu n-am vazut Germania sprijinind pe cineva cum a facut-o acum”, a stimulat-o Chirieac pe Nicolai.

„Este un fel de directiva de la Berlin, este foarte ingrijorator. In ceea ce o priveste pe doamna Kovesi, Berlinul s-a mobilizat, au inteles cat de benefic este sa conduci o tara prin teroare. Vor sa utilizeze experimentul romanesc la nivel european. Germania ne-a amenintat direct cu activarea articolului 7. S-au asteptat ca dupa aderare noi sa fim o piata de desfacere”, a sustinut europarlamentarul ALDE.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: