„Mi-a spus direct”. Dacian Ciolos confirma implicarea presedintelui Macron, Franta o va sustine pe Kovesi

politica

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Ciolos, afirma ca presedintele Emmanuel Macron i-a confirmat ca Franta o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European.

„Am avut o discutie cu dl. Macron si i-am explicat de ce pentru noi este important sa deblocam acest proces si, daca exista o majoritate de sustinere a statelor membre, sa putem finaliza acest proces de nominalizare, cu atat mai mult cu cat Parlamentul European isi mentine pozitia si, daca va fi nevoie, va confirma noua conducere a Parlamentului, in curand, ca aceasta pozitie e mentinuta si anume ca Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi.

Daca Franta isi va schimba pozitia… Laura Kovesi nu este candidatul Romaniei, asa cum dl. Bohnert nu este candidatul Frantei. Sunt candidaturi individuale, profesionale si unde selectia ar trebui facuta pe criterii profesionale si tocmai pe criterii profesionale s-a facut lista scurta. Dar e nevoie de o decizie politica, in Consiliu si in Parlament. Parlamentul este o institutie politica, la fel ca si Consiliul, si atunci, daca Franta isi schimba pozitia in interiorul Consiliului si nu-l mai sustine pe candidatul Bohnert, ci o sustine pe candidata Kovesi, foarte probabil ca raportul de forte in Consiliu se poate schimba in favoarea Laurei Codruta Kovesi si atunci putem ajunge la un acord institutional intre Parlament si Consiliu si se poate finaliza acest proces”, a declarat Ciolos intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Intrebat daca „v-a spus presedintele Macron, cu subiect si predicat, ca vrea sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi?”, Ciolos a confimat.

„Da, sigur. Dar au confirmat autoritatile franceze lucrul acesta, de asta nu e nevoie sa fiu eu purtator de cuvant al lor. Dar ca lider al grupului am spus ca noi o sustinem in continuare pe Laura Codruta Kovesi si intrucat partidul de guvernamant din Franta este parte a grupului nostru politic, evident ca am avut aceste discutii in asa fel incat sa clarificam situatia cat mai repede.

Vreau sa va spun ca am colegi in grup care au fost membri ai Comisiei LIBE din Parlament si care s-au batut pentru Laura Codruta Kovesi inainte ca eu sa fiu liderul acestui grup. Deci pozitia aceasta a grupului nu e datorata doar faptului ca eu sunt liderul grupului, ci aici sunt oameni care o sustin pe Laura Codruta Kovesi inainte ca eu sa fiu in Parlamentul European”, a precizat Ciolos.

Mai mult despre: ,

Comentarii: