„Mi-au facut si mie un dosarel”. Dominic Fritz, reactie la acuzatiile ANI: „E ca la Radio Erevan. O sa-mi apar onoarea si integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”

politica

Replica fulger a primarului Timisoarei, Dominic Fritz, dupa ce a fost acuzat de ANI de conflict de interese. „E ca la Radio Erevan: ei spun ca am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a imprumutat bani – doar ca nu am participat, nu a fost beneficiar si nu mi-a imprumutat mie bani”, arata Fritz.

„Mi-au facut si mie un dosarel. Agentia Nationala de Integritate considera ca in noiembrie 2020 m-am aflat intr-o situatie de conflict de interese administrativ si propune sa mi se inceteze mandatul. Bineinteles ca tot demersul este absurd si complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate in instanta toata bizareria menita sa mi se lipeasca si mie o eticheta de patat politic.

E ca la Radio Erevan: ei spun ca am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a imprumutat bani – doar ca nu am participat, nu a fost beneficiar si nu mi-a imprumutat mie bani.

Un arhitect a elaborat documentatia tehnica pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele inainte sa ajung eu primar, cu tot cu semnatura predecesorului meu. Cand am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca sa nu intre o documentatie semnata de fostul primar in noul consiliu, m-au rugat colegii in primele zile de mandat sa semnez inca o data referatul de aprobare care trimite documentatia, fara sa fie schimbata o virgula, in CL.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum sustine ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fara sa beneficieze in vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este si consilier local USR. A imprumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, suma din care eu personal nu am vazut niciun leu si care au fost restituiti in momentul in care AEP a returnat banii de campanie (asa se finanteaza campaniile electorale in Romania).

Asta este povestea pe scurt. O sa auziti multe atacuri in urmatoarele zile. O sa atac la randul meu raportul ANI in instanta si nu am niciun dubiu ca voi primi dreptate.

O sa-mi apar onoarea si integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine. Multumesc ca imi sunteti alaturi”, a transmis Fritz.

Citeste si: ANI il acuza pe Dominic Fritz de conflict de interese: „A contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica”, ulterior ar fi favorizat aceasta persoana

ANI a anuntat, miercuri, ca primarul Timisoarei, Dominic Fritz, este acuzat de conflict de interese administrativ.

„Persoana evaluata a contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica. Ulterior, in perioada exercitarii mandatului de primar, in luna noiembrie 2020, a intocmit un act administrativ in folosul societatii reprezentata de persoana fizica, incalcand regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluata a incalcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, sustine ANI.

ANI a fost sesizata anterior ca „Razvan Gabriel Negrisanu, asociat al societatii RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui imprumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urma a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotarare de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor loan Zaicu, nr. 5, Timisoara». Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Razvan Gabriel Negrisanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: