„Mi-e rusine! Rusine cu majuscula”. Jurnalisti influenti sunt ingroziti de noii ministri – Video

politica

Audierile ministrilor care vor face parte din viitorul guvern condus de Viorica Dancila i-au ingrozit pe mai multi jurnalisti, care spun ca le este rusine cu noii ministri, in centrul atentiei fiind Danut Andrusca, ministru propus la Economie, care n-a fost in stare sa lege doua propozitii la discutia cu jurnalistii, si Valentin Popa, ministrul „pamblica” de la Educatie, care a facut greseli gramaticale si in timpul audierilor.

Mai multi jurnalisti influenti din Romania se declara ingroziti de noii ministri, vazand, mai ales, modul in care s-au descurcat la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

Paula Rusu, fost jurnalist de la Televiziunea Romana, compara limba romana vorbita de Kelem Hunor cu cea vorbita de noii ministri.

„Voi il auziti pe Kelemen Hunor ce limba romaneasca frumoasa si corecta vorbeste? Dar pe ai nostri ministri mandri ca sunt romani ii auziti? Mi-e rusine! Rusine, cu majuscula. (Or fi stiind ministrii romani ce e aia majuscula?)”, a fost mesajul postat de jurnalista pe pagina sa de Facebook.

La audieri, ministrul propus pentru Educatie, rector al Universtitatii din Suceava, devenit celebru pentru folosirea gresita a cuvantului „pamblica”, precum si pentru multe alte greseli gramaticale, a vorbit incorect si la audierile din comisia de specialitate. Mai mult, la audieri,  a primit si o carte de gramatica.

Cu privire la audierile pe banda rulanta a ministrilor, jurnalistul Mircea Marin compara audierile de astazi cu cele din 2003, cand doar audierea unui ministru ar fi durat intre 3 si 5 ore, nu 30 de minute, timp in care cei audiati doar citesc de pe foi.

„In 2003, audierea in comisiile parlamentare a lui Ioan Talpes, candidat la postul de vicepremier pe probleme de Justitie, a durat undeva intre trei si cinci ore. Tin minte pentru ca eu eram cu nervii in piuneze, iar spre final, cand am iesit zece minute pe hol, Talpes a spus o prostie pe care, bineinteles, am ratat-o si CTP mi-a frecat ridichea pentru asta.

E o bataie de joc sa audiezi viitorii demnitari in 30 de minute, din care zece aia citesc de pe o foaie niste lozinci.
Oricum, si 30 de minute a fost suficient sa vezi ca tipul de la Economie e prost de bubuie. Sa nu ne ferim de cuvintul asta: omul e pur si simplu prost”, a declarat jurnalistul.

Cat despre ministrul propus la Economie, Danut Andrusca, a carui declaratie de la sfarsitul audierilor a lasat mult de asteptat, acesta nefiind capabil sa duca la bun sfarsit o idee, Claudia Pirvoiu, jurnalista la Hotnews, a declarat ca este mai rau decat ministrul propus pentru Educatie.

Luni, candidatii propusi de PSD la cea mai recenta sedinta CEX al PSD pentru a ocupa posturile de ministrii in Guvernul Dancila sunt audiati in comisiile de specialitate din Parlament, urmand ca, tot luni, dupa ora 15:00, Plenul Parlamentului sa se reuneasca in sedinta extraordinara pentru a acorda votul de investitura viitorului Guvernul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: