„Mi-o bagat 10 lei in palma”. Spaga de la primarul PSD cu o zi inainte de alegeri – Video

politica

PNL Iasi il acuza pe primarul PSD Constantin Gabi-Istrate din Podu Iloaiei ca i-a mituit pe alegatori cu o zi inainte de alegeri. Primarul PSD le-ar fi dat cate 10 lei.

„Imagini explicite video si declaratii fara dubii demonstreaza cum actualul primar PSD al orasului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE, acorda mita electorala votantilor din localitate cu doua zile inaintea alegerilor locale. Doi cetateni relateaza cum au primit mita electorala de la actualul primar cu scopul de a-l alege in scrutinul din 27 septembrie”, au anuntat reprezentantii PNL.

„Pe strada, m-am intalnit cu Istrate, mi-o bagat 10 lei in palma”, spune un locuitor din oras.

PNL Iasi adauga ca va depune plangere penala in acest caz, dar vor sesiza Biroul Electoral Municipal si Autoritatea Electorala Permanenta.

Liberalii estimeaza ca zeci de alegatori ar fi fost mituiti pentru a vota cu candidatul PSD pentru functia de primar al orasului Podu Iloaiei.

„Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate tinuta in subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investitii, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima suta de metri, un poligon pentru a cumpara alegatorii. Faptul ca oamenii au acceptat sa dea aceste declaratii, denunturi fara echivoc, demonstreaza ca nicio metoda de corupere nu mai poate invinge furia oamenilor fata de acest partid retrograd. Solicitam organelor de ancheta sa aplice legea urgent si sa intervina la Podu Iloaiei pentru a opri aceasta operatiune de mita electorala. Solicitam PSD sa denunte public aceste fapte. In caz contrar, se poate considera ca exista un modus operandi pus in practica la nivel national si coordonat din sediile PSD judetene”, a declarat Alexandru Muraru, prim-vicepresedinte PNL Iasi.

Liderul PSD Iasi, Maricel Popa, acuza PNL de „trucaje disperate”. „Liberalii umbla de la inceput numai cu minciuni si trucaje disperate ca sa induca in eroare electoratul. In realitate, eu le-am facut plangere penala si ministrului Mediului, Costel Alexa si Ministrului Sanatatii,Nelu Tataru, pentru ca blocheaza singurul spital de terapie intensiva din judet”, a declarat Maricel Popa.

Comentarii: