„Mi s-a luat, nu mai acceptam COMPROMISURI”. Lista unui tanar revoltat pentru presedintele Iohannis

news

Paul Tudorache, un tanar romanĀ in varsta de 27 de ani, ii adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care enumera toate blocajele, abuzurile, nedreptatile cu care tinerii, si numai, se lovesc in fiecare zi in Romania.

„Domnule Presedinte, incep prin a va spune ca MI S-A LUAT, o expresie ce va fi foarte des folosita in aceasta scrisoare.

Mi s-a luat sa vad zilnic pe strada oameni cu fetele triste, capetele plecate si pline de griji pentru ziua de maine. Mi s-a luat sa intalnesc persoane de varsta mea resemnate, cu un viitor sumbru si pentru care singura solutie de a avea un trai decent este sa plece in strainatate.

Mi s-a luat sa ma zbat sa deschid o mica afacere si sa ma lovesc de usi inchise si sfaturi de la cei din domeniu (sa stau linistit pentru ca statul ma va ingropa prin taxele, impozitele sale si spagile care trebuiesc date la administratia publica).

Mi s-a luat ca pentru a accesa fonduri europene sa trebuiasca sa dau spaga acelorasi romani, iar cei care le acceseaza isi bat joc de noi si construiesc parcuri de joaca pentru copii in zone inundabile si pe camp, fac sali de sport si terenuri de fotbal ( in panta) in sate fara gaze si canalizare, strazi in mijlocul carora se afla stalpi de electricitate si multe altele. De ce nu lasam micii dezvoltatori si comercianti sa supravietuiasca? Se presupune ca este o piata libera, sa nu o facem una corupta si pe care au monopol marile companii si magazine!

Mi s-a luat sa lucrez pe un salariu, constient ca el va fi acelasi si peste 5 ani. Si daca vrei un loc de munca mai bine platit te lovesti de aceleasi spagi, pile si relatii din sistemul nostru bolnav.

Mi s-a luat sa ma duc in spital pentru a face o analiza si sa fiu nevoit sa ma interesez pe cine cunosc acolo pentru a nu sta la cozi interminabile si a fi tratat ca cel mai josnic om, chiar daca platesc taxe, impozite si asigurari la sanatate. Acelasi lucru care se intampla la orice institutie a statului, acelasi tratament dispretuitor din partea angajatilor catre populatie, care de fapt le plateste salariile. Mi s-a luat sa vad mai multe persoane in farmacii decat in supermarket-uri.

Mi s-a luat de multe. Mi s-a luat sa mananc rosii cu gust de cauciuc, importate din cine stie ce tara si la ce pret! Acelasi lucru care se intampla cu majoritatea fructelor si legumelor din magazine, in conditiile in care potentialul nostru agricol este imens, dar nu se vrea dezvoltarea lui.

Fiind copil de cadru didactic mi s-a luat sa vad cum sunt batjocoriti profesorii in scoli de catre elevi care nu stiu sa scrie bine.

Mi s-a luat sa vad cum vindem toate fabricile si uzinele strainilor si in cativa ani ele ajung sa fie demolate si vandute la fier vechi, plus miile de persoane ramase fara loc de munca.

Mi s-a luat sa vad drumuri proaspat asfaltate, iar apoi sparte pentru conducte de apa si gaze. De ce la noi se face totul pe dos? Mi s-a luat sa vad gropi pe autostrada, sa vad cum la o ploaie torentiala apa se strange in mijlocul autostrazii si esti nevoit sa tragi pe dreapta. Nu le facem asa din prostie, ci din ignoranta si din dorinta de a baga cat mai mult in buzunar. Avem oameni care lucreaza in toata lumea la cele mai mari firme din orice domeniu, nu suntem prosti, ci doar ignoranti.

Mi s-a luat sa vad politicieni sau oameni de afaceri arestati pentru cateva zile, fara a li se confisca averile FURATE din banii oamenilor de rand. Nu ne incalzeste ca sunt la puscarie, ne incalzeste daca am lua acei bani inapoi si am creste salariile cadrelor didactice si doctorilor in primul rand.

Mi s-a luat sa vad cum elitele din facultati, si nu numai, pleaca in strainatate pentru a munci. Trebuie sa le dam cel putin un motiv sa ramana aici, in primul rand financiar, iar apoi sa nu mai vedem acest sistem corupt si spagar, de care ne lovim zilnic.

Haideti sa controlam societatea si sa vedem de unde au unele persoane atatia bani fara sa faca nimic, sa le cerem impozit sau sa confiscam acei bani!

Nu vreau ca dupa 18 ani de scoala sa devin spalator de vase in Anglia, ingrijitor in Italia sau curatator in Germania.

Vrem elitele noastre de tineri in Parlament si in Institutiile Locale, care sa aiba dreptul la opinie si sa decida in favoarea populatiei, nu tot in favoarea celor corupti si manjiti de acte de coruptie pana peste cap.

Vrem locuri de munca si sa platim impozite pentru o societate curata si care ne ajuta. Vrem ca acele legi care in momentul de fata sunt stufoase si pline de interpretari si ocolisuri sa fie orientate pe obiect, pe dreptate si corectitudine.

Nu vreau ca pentru copiii mei un trai decent sa fie sinonim cu plecarea din tara!

Suntem in secolul in care foarte multi dintre noi au fost in strainatate sau vad zilnic pe internet ce se intampla acolo, DE CE LA EI SE POATE SI LA NOI? Nu este vorba ca nu se poate, ci ca NU SE VREA. Daca totul ar fi facut ca la carte nu ar mai putea fura.

Suntem o generatie foarte deschisa si foarte informata, NE RIDICAM SI NOI DIN RUTINA ZILNICA SA SCHIMBAM CEVA? Nu doar ceva, TREBUIE SA SCHIMBAM TOT.

Toate astea le putem face cu ajutorul dumneavoastra, Domnule Presedinte. Haideti sa facem arestari, dar sa confiscam si averi, haideti sa punem accent pe dezvoltarea Sistemului Educational, Sanitar si Agricol, pentru inceput. Sunt constient ca nu se pot face aceste schimbari peste noapte, dar inca mai avem putina rabdare, foarte putina. Populatia trebuie sa iasa din letargie si din resemnarea ca nu se mai poate face nimic. Nu vrem doar demisii, vrem si anchete si cei care au gresit sa plateasca.

Sa impozitam veniturile BOR, ca acei bani sa se regaseasca in cresterile salariale facute pentru noi, pentru viitor, pentru copiii nostri.

Nu ne faceti sa regretam ca v-am ales, ca am iesit si atunci in strada. Am votat pentru o societate pe care trebuie sa o schimbam de la fundatie, sa o construim de la zero, sa facem o societate curata si moderna.

La TARGOVISTE am doborat un dictator, suntem constienti ca putem schimba orice si suntem multi, din ce in ce mai multi, plini de furie, frustrare si dorinta de schimbare.

Suntem unica tara din lume cu foarte multi conducatori, printre ei si fostul Prim-Ministru, anchetati pentru fapte de coruptie. Majoritatea inca nu intelege de ce se iese in strada, primesc raspunsuri de genul: Si daca demisioneaza astia, vor veni altii in locul lor care sunt la fel. NU. NOI VOM VENI IN LOCUL LOR, NOI CEI CARE NE DORIM O VIATA DECENTA SI NU MAI ACCEPTAM COMPROMISURI”, este scrisoarea transmisa redactiei aktual24.ro de Paul Tudorache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: