externe

Microsoft si SUA spun ca hackerii chinezi au accesat e-mailurile agentiilor guvernamentale

Hackeri chinezi au accesat, in secret, incepand cu luna mai, conturi de e-mail ale mai multor organizatii, inclusiv conturi ale unor agentii guvernamentale din SUA, intr-o campanie de spionaj cibernetic, au declarat miercuri Microsoft si oficiali americani citati de Reuters.

Statele Unite au detectat „destul de rapid” o accesare a conturilor guvernului federal si au reusit sa previna incercari ulterioare, a declarat consilierul pentru securitate nationala a Casei Albe, Jake Sullivan, intr-un interviu acordat emisiunii „Good Morning America” de la ABC.

Departamentul de Stat a fost una dintre agentiile guvernamentale afectate, potrivit unei persoane familiarizate cu ancheta, care a vorbit sub conditia anonimatului.

Grupul de hacking, pe care Microsoft l-a numit Storm-0558, a falsificat tokenuri de autentificare digitala pentru a accesa conturile de webmail care ruleaza pe serviciul Outlook, a spus compania intr-un comunicat.

„Microsoft a contactat toate organizatiile vizate sau compromise direct si le-a oferit informatii importante pentru a le ajuta sa investigheze si sa raspunda”, a adaugat compania.

Microsoft nu a spus ce organizatii sau agentii guvernamentale au fost afectate, dar a adaugat ca grupul implicat a vizat in primul rand entitatile din Europa de Vest.

Ambasada Chinei la Londra a respins acuzatia ca fiind „dezinformare” si a numit guvernul SUA „cel mai mare imperiu de hacking din lume si hot cibernetic global”.

Purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, Adam Hodge, a declarat ca o intruziune in securitatea cloud a Microsoft „a afectat sistemele neclasificate”, fara a detalia.

„Oficialii au contactat imediat Microsoft pentru a gasi sursa si vulnerabilitatea in serviciul lor de cloud”, a adaugat Hodge.

Departamentul de Stat „a detectat o activitate anormala” si „a luat masuri imediate pentru a securiza sistemele”, a declarat un purtator de cuvant al departamentului intr-un comunicat.

Expertii in securitate cibernetica din sectorul privat au spus ca activitatea de hacking recent descoperita arata modul in care grupurile chineze isi imbunatatesc capacitatile cibernetice.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

32 de minute ago

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

2 ore ago

Norvegienii de la Equinor au preluat cota Gazprom pe piata europeana a gazelor naturale – Bloomberg

Compania norvegiana de petrol si gaze Equinor a devenit in mod discret un jucator important…

53 de minute ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

3 ore ago