Miercuri, Romania va fi din nou in strada. Mafia PSD lanseaza atacul final: ordonanta de urgenta prin care scapa Dragnea, Oprea si sute de alti politicieni

news

Noi proteste sunt anuntate pentru miercuri, 1 februarie, si duminca in cazul proiectelor de gratiere si modificare a legislatiei penale. Mai multe surse atentioneaza ca guvernul va emite, miercuri, o ordonanta de urgenta prin care va dezincrimina abuzul in serviciu.

UPDATE Un nou protest, anuntat pentru miercuri dimineata, la ora 9:00, in Piata Victoriei din Capitala

„1 Februarie e ziua decisiva: ordonanta pentru dezincriminarea abuzului in serviciu, a.k.a. Ordonanta Dragnea, intra in sedinta de guvern. Vino maine la Piata Victoriei, incepand cu ora 9, sa le aratam ca nu pot face tot ce vor, discretionar. Ca aceasta este si tara noastra. Ii putem lasa sa castige sau le putem tine piept. Sute de mii de romani ne-au aratat clar, in ultimele doua saptamani, ca avem o sansa. Romania e si a noastra si, daca o vrem democratica, pentru noi si copiii nostri, trebuie sa luptam pentru ea!”, spun oprganizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestatarii sunt gata sa iasa in strada si si spre seara, daca guvernul adopta ordonanta privind dezincriminarea abuzului in serviciu.

„Miercuri iesim in strada in cazul in care anuntul ministrului este unul care nu tine cont de ce au cerut strada si multe alte organizatii si institutii. Punctele pe care am stabilit ca nu le negociem raman de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea. Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu sa propuna legi aberante care sunt in avantajul unor persoane. Daca alege, totusi, sa treaca acesta lege… atunci o sa obtinem pasnic inclusiv demisia acestui Guvern”, se arata pe pagina evenimentului.

Organizatorii spun ca bucurestenii sunt asteptati duminica, la ora 17:00, la Universitate, de unde vor porni in mars la ora 18:00.

Aproape 50.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti si alte zeci de mii in mai multe orase din tara fata de cele doua proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestatii din Romania de dupa 1990. A fost al doilea week-end consecutiv cand mii de oameni au protestat fata de cele doua proiecte, in urma unui apel pe Facebook.

Hotnews.ro a scris, marti, citand surse politice, ca modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri. Potrivit surselor citate, a fost eliminata conditia plangerii prealabile a institutiei pentru ca fapta de abuz in serviciu sa constituie infractiune si a mai scazut pragul prejudiciului, stabilit inital la 200.000 de lei. Pe de alta parte, masura gratierii ar urma sa fie propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.

„O singura zi daca sta in vigoare, dezincriminarea abuzului scapa de tot sau partial nume mari anchetate de procurori: Dragnea, Oprea, Bica, Nicusor Constantinescu, Mazare, Scripcaru, Cancescu, Pendiuc, Truica, Paul al Romaniei, Vanghelie, Ioana Basescu, Nechita, Sova, Tiberiu Nitu, o armata de presedinti de Consilii Judetene si primari”, precizeaza hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: