Migrantii care presau sa intre in Grecia s-au speriat de virus si s-au intors in Turcia

externe

Premierul grec a anuntat vineri ca migrantii adunati de la inceputul lui martie la granita terestra dintre Grecia si Turcia au parasit zona pentru a se proteja, potrivit agentiei turce DHA, de pandemia de coronavirus, scrie AFP.

„Se pare ca tabara instalata a fost dezmembrata si cei care erau (in regiunea de granita a fluviului) Evros au plecat”, a afirmat Kyriakos Mitsotakis, intr-o videoconferinta a consiliului de ministri.

Ministrul turc de Interne Suleyman Soylu afirma joi ca circa 4.600 de migranti continuau sa se afle in zona postului grec de frontiera Kastanies (Parzakule de partea turca).

Dar joi seara, solicitantii de azil au fost transferati cu autocarele spre tabere din Turcia pentru a ramane in carantina timp de doua saptamani, a relatat agentia turca DHA.

Aceasta evacuare a fost facuta „la cererea migrantilor”, potrivit DHA, care a adaugat ca autoritatile turce au dezmembrat ulterior tabara din Pazarkule.

Premierul grec a precizat ca militarii si politistii greci vor ramane in zona de granita.

„Un capitol ar putea fi inchis dar batalia continua”, a mai spus Kyriakos Mitsotakis.

In incercarea de a obtine sprijin in dosarul sirian, Turcia a anuntat in 29 februarie ca nu va mai opri migrantii care vor sa mearga spre Europa, astfel incat mii de solicitanti de azil s-au adunat imediat la Pazrakule.

Fortele grecesti au facut uz de gaze lacrimogene pentru a respinge migrantii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: