Sute de mii de MIGRANTI se pregatesc sa vina in Europa pe o noua RUTA: prin Marea Neagra

externe

Aproximativ 200.000 de migranti aflati in Libia asteapta ca vremea sa se imbunatateasca pentru a pleca spre Europa. Pe fodul inaspririi controlului UE in Marea Mediterana, multi alti migranti aflati in Turcia au de gand sa porneasca spre Europa prin Marea Neagra.

Aceste lucruri se sustin intr-o analiza a ziarului german Welt am Sonntag preluat de agentia de presa BGNES. Majoritatea migrantilor care se afla acum in Libia sunt cetateni ai Eritreei, Somaliei si Nigeriei. De asemenea, creste si numarul refugiatilor din Siria.

Migrantii renunta la ruta obisnuita prin Balcani, din cauza intaririi pazei granitelor UE. In cazul in care Macedonia isi va inchide granitele, migrantii vor incerca sa intre in UE de pe litoralul de vest al Greciei sau, din Albania, sa mearga pe mare pana in Italia, prognozeaza publicatia amintita.

Totodata, Welt am Sonntag afirma ca, in timp, pentru migranti ar putea deveni populara si o alta ruta: din Turcia spre Europa, prin Marea Neagra sau prin teritoriile Georgiei si Rusiei.

Chiar daca in ianuarie si februarie, numarul migrantilor care vin spre Europa a scazut usor, expertii cred ca aceasta se datoreaza conditiilor climatice neprielnice. Acestia se asteapta ca, in vara, numarul refugiatilor sa atinga cifra de 1,5 milioane de anul trecut sau chiar sa creasca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: