Migrantii NU mai sunt bineveniti in Germania. Masura de ultima ora luata de guvernul de la Berlin

externe

Germania a intarit controalele la granita cu vecinul sau sudic Elvetia pentru a opri un flux de migranti ilegal, a declarat ministrul de finante elvetian Ueli Maurer, care a indicat ca dovada faptul ca Germania si-a retras atitudinea de bun venit pentru migranti, relateaza duminica Reuters, citata de Agerpres.

Ministerul de Interne german a confirmat ca personalul de la granita a fost consolidat. Peste un milion de persoane care au fugit din cauza razboiului si a saraciei din zone de conflict din Orientul Mijlociu, Africa si din alte regiuni au sosit in Germania anul trecut. Elvetia a adoptat de asemenea masuri de reducerea a numarului de migranti — multi dintre ei africani — care incearca sa intre din Italia dupa ce traverseaza Mediterana.

‘Germania asigura in mod constant granita cu Elvetia’, a declarat ministrul elvetian in cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elvetia (SVP, extrema dreapta), potrivit ziarului NZZ am Sonntag.

Principala cale de tranzit spre Germania, anul trecut, a fost ruta balcanica via Austria, dar in conditiile in care controalele la frontiera s-au intarit, multi migranti calatoresc via Mediterana si Italia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: