Migratia, subiect important in campania electorala din SUA. Autoritatile extind restrictiile privind vizele pentru operatorii de transport care „faciliteaza migratia neregulata”

externe

Statele Unite au extins miercuri restrictiile privind vizele pentru operatorii de transport care „faciliteaza migratia neregulata”, deoarece administratia Biden urmareste sa combata numarul record de migranti care trec ilegal granita de sud a Statelor Unite, transmite Reuters.

Restrictiile vor viza acum si „proprietarii, directorii si inalti oficiali ai companiilor de transport charter, terestre si maritime care furnizeaza servicii de transport concepute pentru a fi utilizate in principal de catre persoane care intentioneaza sa migreze ilegal in Statele Unite”, a declarat Departamentul de Stat al SUA intr-un comunicat.

In noiembrie, departamentul a anuntat restrictii privind vizele care vizeaza persoanele care opereaza zboruri charter spre Nicaragua pentru migrantii care se indreapta catre granita dintre SUA si Mexic.

Cresterea numarului de imigranti care incearca sa treaca granita din Mexic in SUA a devenit o problema principala, in conditiile in care presedintele american Joe Biden doreste un nou mandat, iar fostul presedinte Donald Trump a transforta-o intr-un obiectiv major al campaniei sale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: