Mihai Calin, prezent langa magistratii care protesteaza: „Uitati-va la CV-urile lui Serban Nicolae, Iordache si Nicolicea” – Video

news

Cateva zeci de magistrati au protestat din nou, luni, pe scarile Palatului de Justitie fata intentiile guvernului de a adopta noi ordonante de urgenta pe justitie. Ei au fost sustinuti de mai multi bucuresteni, printre care s-a aflat si actorul Mihai Calin.

„Magistratii transmit un mesaj de disperare. Ce fac de cateva saptamani este un semnal de disperare. Este un lucru cu totul neobisnuit. Incercam sa scuturam lumea, sa se treazeasca putin. Sunt tot mai multe stiri ingrijoratoare in legatura cu justitia si economia. Este foarte grav, trebuie sa ne trezim.

(…) Uitati-va la CV-urile celor care au facut schimbarile din justitie, nu mi-e teama sa le dau numele: Serban Nicolae, Iordache, Nicolicea. Sunt oameni cu o cariera profesionala indoielnica au facut facultatea foarte tarziu, dupa ce au fost politicieni, au facut si fac niste schimbari samavolnice”, a declarat Mihai Calin, foarte revoltat.

Mai multi magistrati au protestat, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, fata de intentia de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala. Ei au avut pancarte cu mesaje precum „Adevarata urgenta – cetatenii onesti, nu condamnatii” si au spus ca modificarile propuse vor slabi temelia justitiei penale.

Magistratii s-au adunat, luni seara, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, pentru a protesta, in tacere, fata de intentia de adoptarea a unor modificari ale Codului penal si Codului de procedura penala.

Ei au afisat mesaje precum „Adevarata urgenta – cetatenii onesti, nu condamnatii”, „Magistrati independenti – cetateni liberi”.

„Nu intelegem care este urgenta in luarea masurilor propuse in domeniul penal. Va slabi cu siguranta temelia justitiei penale in Romania, care oricum, in ultimii doi ani…” a spus o judecatoare, mentionand ca prezenta redusa a magistratilor la protest s-ar datora faptului ca actiunea a fost anuntata prea tarziu.

Un alt magistrat a spus ca modificarile vehiculate sunt de natura sa rupa echilibrul procesual intre drepturile si garantiile oferite persoanelor cercetate si cele care trebuie oferite persoanelor vatamate si partilor civile.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: