Mihai Fifor confirma ca l-a inlocuit pe seful Jandameriei. Ce spunea acum un an despre 10 August: „Cui foloseste daramarea prin violenta a guvernului legitim al Romaniei?”

news

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a confirmat, luni seara, ca l-a inlocuit din functia de comandant la Jandarmeriei Romane pe Ionut Sindile.

„Astazi am luat cateva decizii organizatorice care au ca scop cresterea nivelului de siguranta al cetateanului, dar si de incredere in Ministerul Afacerilor Interne si in institutiile din subordine. In acest sens, am dispus incetarea imputernicirii in functie a sefului Jandarmeriei Romane, domnul Catalin Ionut Sindile, si l-am imputernicit in aceasta functie pe generalul de brigada Constantin Florea. Domnul general a ocupat pana acum functie de inspector sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, are o experienta in Jandarmerie de aproape 30 de ani si este unul dintre putinii generali ai Jandarmeriei Romane. Principala mea asteptare de la generalul Florea este sa faca de indata o analiza a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Romane, urmand ca acesta sa-mi prezinte in maximum o saptamana primele masuri pentru eficientizarea activitatii acestei institutii”, a declarat Fifor.

Inlocuirea lui Sindile, care s-a ocupat direct de coordonarea represiunii din 10 august 2018, vine cu doar cateva zile inainte de mare miting din Piata Victoriei, din 10 august 2019.

Iata insa ce spunea Mihai Fifor in urma cu un an, dupa ce jandarmii i-au batut si gazat pe oamenii din Piata Victoriei.

”Qui prodest?

Aceasta este prima intrebare care se impune atunci cand cauti sa afli adevarul despre o intamplare sau alta. Cui foloseste ce s-a intamplat?

Asa trebuie sa inceapa si orice discutie despre ziua de 10 august. Dar sa derulam filmul evenimentelor:

1. Pe 10 august a fost anuntat un protest al romanilor din diaspora. Desi a fost anuntat ca un protest al Diasporei, nimeni – atentie, nimeni – nu si-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru ca el urma sa se termine in violente.

2. Despre aceasta evolutie a lucrurilor au vorbit mai multi sustinatori ai Opozitiei politice, dar si reprezentanti ai #Rezist. Nu are rost sa aducem dovezi, este plin internetul de atentionari prin care participantii la miting erau sfatuiti sa nu vina cu copiii in Piata, dar si de chemari la violente, respectiv la rasturnarea puterii politice legitime.

3. In ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violenta din partea unor grupuri razlete de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu in spatele protestatarilor pasnici si au incercat sa determine masa de oameni sa forteze dispozitivele jandarmilor.

4. Intr-un final, jandarmii au intervenit in jurul orei 23 pentru a dispersa multimea si pentru a nu permite escaladarea violentelor. Daca jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul ca lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

5. A doua zi, un intreg aparat de propaganda, finantat pe cai ocolite, a fost pus in miscare pentru a ataca statul de drept.

6. Tot incepand cu 11 august, a fost declansata o adevarata campanie de fake news, inclusiv in presa internationala. S-au folosit diverse declaratii ale unor reprezentanti ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul ca aceste partide condamna autoritatile din Romania. In realitate, aceste pozitii nu au fost si nu sunt unele oficiale.

Am vrut sa derulez doar principalele secvente ale unui scenariu incredibil de bine pus la punct, pentru ca este important sa intelegem gravitatea a ceea ce s-a intamplat vineri, pe 10 august.

Care este miza?

Si ne intrebam din nou, care este miza? Cui foloseste daramarea prin violenta a guvernului legitim al Romaniei? Cui foloseste destabilizarea tarii intr-un moment atat de important cum este cel al pregatirii preluarii Presedintiei Consiliului UE?

In context, va reamintesc faptul ca, in luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar Romania a fost nominalizata ca stat care, prin vointa Parlamentului si a Guvernului, isi indeplineste toate obligatiile si conditionalitatile asumate in cadrul Aliantei NATO. Important de subliniat faptul ca doar 6 state indeplinesc alocarea de 2% din PIB pentru aparare.

Mai mult, Romania a fost evidentiata din nou, in cadrul Summit-ului, ca pol de stabilitate si, totodata, drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagra si in Balcanii de Vest. Cui foloseste, in aceste conditii, proiectarea iresponsabila a unei imagini de tara instabila, cuprinsa de haos, cu „flacari si sange” pe strazile Bucurestiului?

Romania, prin masurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importanta crestere economica si anul acesta. Pe cine deranjeaza in asa de mare masura succesul Programului de guvernare votat de milioane de romani, incat acest guvern trebuie daramat cu orice pret?
Cine se face vinovat de modul iresponsabil in care a fost deturnat protestul pasnic al celor din Piata Victoria?

De ce aceasta disperare ca PSD-ALDE sa nu guverneze si in 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European si pentru Presedintia Romaniei?

Toate acestea sunt intrebari care solicita raspunsuri imediate, pentru ca, atat romanii cat si comunitatea internationala sa stie adevarul.

Dan Nica, amenintat cu moartea in urma solicitarii comisiei parlamentare de ancheta

Ieri, si sustin cu tarie aceasta propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenintat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeste astfel de amenintari si nu putem permite perpetuarea si accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societatii romanesti. De aceea aceasta comisie trebuie constituita de indata. Guvernele se schimba de catre majoritati parlamentare rezultate in urma votului democratic si nu prin violente puse la cale in strada.

Ce inca pare a nu se fi inteles, este faptul ca 2018 este totusi anul Centenar. Anul in care trebuia sa celebram unitatea si solidaritatea romanilor de oriunde s-ar afla acestia. Cred ca inca nu este prea tarziu sa incepem sa facem lucrul acesta”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: