Mihai Gadea, trup si suflet alaturi de Rovana Plumb: „Mi-a venit sa iau ceva de pe masa si sa arunc in televizor”

news

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, este extrem de revoltat ca o jurnalista si-a permis sa o intrebe oe Rovana Plumb de ce se ascunde in spatele imunitatii parlamentare si nu merge in fata judecatorului pentru ca acesta sa decida ca este nevinovata, asa cum sustine.

„La un moment dat, o jurnalista a intrebat-o: ‘Doamna Rovana Plumb, nu v-ati gandit ca este mai bine sa renuntati la imunitate si sa va demonstrati nevinovatia?’. In acel moment, mi-a venit sa iau ceva de pe masa si sa arunc in televizor. Intr-un stat de drept, unde este domnia legii, nu iti probezi nevinovatia! Vine cineva si iti probeaza vinovatia. Este ca si cand ai spune, in clasa intai, ca prima litera la Alfabet nu este A, ci X. Intr-un stat de drept, probezi vinovatia cuiva, ca procuror, in fata judecatorului, nu altfel!”, a declarat Mihai Gadea la Antena 3.

Plumb a declarat luni ca le-a subliniat „in mod expres” membrilor Comisiei juridice a Camerei faptul ca este nevinovata, referitor la acuzatiile DNA de complicitate la abuz in serviciu, si a reiterat ca niciodata nu a incalcat legea.

„In cadrul Comisiei juridice am expus punctul de vedere, impreuna cu aparatorul meu, avocat Viorel Mocanu. Am subliniat faptul, in mod expres, ca sunt nevinovata, referitor la acuzatia pe care o aduce DNA de complicitate la abuz in serviciu, spunand foarte clar si foarte ferm ca niciodata nu am incalcat legea. In toata activitatea de ministru pe care am desfasurat-o am tratat cu maxima responsabilitate si am actionat cu buna credinta. Niciodata nu am avut cu vreo persoana vreo intelegere ilicita sau nu am ajutat sau sprijinit in premise nelegale vreo persoana”, a precizat Rovana Plumb, dupa audierea sa la Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Ea a adaugat ca in activitatea sa de ministru a respectat legile tarii „in spiritul si litera legii”.

„Am subliniat faptul ca nu a existat nicio citatie, nicio chemare din partea DNA in ceea ce ma priveste, ca am aflat din presa (…) in cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Comisia Europeana”, a mentionat Rovana Plumb.

Aceasta a sustinut ca in dosar nu exista niciun fel de argument care sa stea la baza acuzatiilor, aratand ca cele doua HG-uri date in acest caz „sunt legale deoarece au toate avizele de la toate ministerele de linie si de la tot ceea ce inseamna aparat administrativ”.

Intrebata daca le-a cerut deputatilor din comisie sa respinga solicitarea DNA, Rovana Plumb a spus: „Colegele si colegii din Comisia juridica stiu foarte bine ce au de facut si sunt convinsa ca in spiritul si litera legii vor intocmi raportul”.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: