Mihai Gotiu a inregistrat un celebru prezentator al TVR care punea la cale „albirea” batausului Mirel Palada.TVR reactioneaza cu furie

politica

Senatorul USR Mihai Gotiu anunta ca a fost invitat la TVR intr-o emisiune despre „vilenta verbala” tocmai cu Mirel Palada, cel care l-a lovit salbatic in timpul unei emisiuni la B1 TV. Gotiu a inregistrat discutiile cu reprezentantii TVR, care apoi au reactionat cu furie.

„OPERATIUNEA ALBIREA LUI PALADA sau de ce Dragnea a trecut Televiziunea Publica sub comanda PSD. Cum a incercat fostul purtator de cuvant al lui Adrian Nastase, Claudiu Lucaci, acum angajat la TVR, sa spele imaginea fostului purtator de cuvant al lui Victor Ponta, Mirel Palada.

Dupa cum probabil ati aflat si voi, la sfarsitul saptamanii trecute presa a relatat despre asa-zisa mana pe care mi-ar fi intins-o Mirel Palada, invitandu-ma la dezbateri publice pe marginea violentei. Intr-o prima faza, am anuntat ca imi voi lua cateva zile de reflectie asupra invitatiei, perioada in care ma voi consulta si cu zecile si sutele de mii de cetateni care au fost afectati de imaginile cu agresiunea, difuzate de televiziuni si in mediul online. Intr-o majoritate covarsitoare mesajele primite nu lasa loc de intors – oamenii asteapta ca Justitia sa-si spuna cuvantul. Nu au apucat, insa, sa treaca bine zilele de reflectie pe care mi le-am rezervat, ca m-am trezit cu un telefon din partea unui producator de la TVR, care, nici mai mult, nici mai putin, m-a invitat la o emisiune de dezbatere in care celalalt invitat ar fi urmat sa fie… Mirel Palada.

Dupa ce mi-am revenit din surpriza, am resunat sa vad cui i-a venit o asemenea idee geniala: sa invite un agresor alaturi de victima lui la o dezbatere la o televiziune, si inca la televiziunea publica! Ei bine, este vorba de Claudiu Lucaci, fost purtator de cuvant al lui Adrian Nastase, acum angajat TVR. Da, e vorba de acea televiziune publica pe care PSD & ALDE au subordonat-o total in aceasta legislatura, mai intai facand-o dependenta de bugetul de stat, iar apoi inlocuind cu totul conducerea.

Mai jos sunt inregistrari cu fragmente din discutiile telefonice purtate marti cu producatoarea emisiunii lui Claudiu Lucaci si cu Claudiu Lucaci, cel care, fara sa-si dea seama, a scapat porumbelul, recunoscand ca scopul emisiunii ar fi fost sa dezbata pe subiectul ‘unde se poate ajunge cu violenta verbala’. Subliniez ‘violenta verbala’.

Va rog sa ascultati fragmentele din inregistrari si sa spuneti si voi daca credeti ca doar interesul jurnalistic a fost cel care l-a motivat pe Claudiu Lucaci intr-un astfel de demers sau, de fapt, fostul purtator de vorbe al lui Nastase ar fi primit comanda politica pentru emisiune. Si va mai rog sa raspundeti si la intrebarea la care Claudiu Lucaci a refuzat sa raspunda: Considerati ca e normal ca un agresor sa fie invitat intr-o dezbatere la o televiziune, si nu orice televiziune, ci cea publica, platita din banii tuturor”, informeaza Gotiu.

Reprezentantii TVR s-au declarat indignati ca au fost inregistrati fara sa li se aduca la cunostinta acest lucru. „Este regretabil ca un demers jurnalistic este interpretat tendentios, Televiziunea Romana facand toate eforturile pentru a oferi un spatiu de dezbatere civilizat si echilibrat. Inregistrarile domnului Mihai Gotiu — realizate fara stiinta ziaristilor si divulgarea lor in spatiul public fara acordul acestora sunt contrare legislatiei in vigoare si pun la indoiala motivele reale ale discutiei purtate de senatorul Mihai Gotiu cu acestia. In plus, inregistrarile difuzate in spatiul public sunt trunchiate, editate tendentios si denatureaza motivul si scopul jurnalistic pe care ziaristii TVR l-au avut in vedere. Acest fapt este cu atat mai grav cu cat dl. Gotiu este vicepresedinte al Senatului Romaniei. Este o premiera nationala: un inalt demnitar sa inregistreze doi jurnalisti ai televiziunii publice in maniera descrisa mai sus”, se afirma intr-un comunicat al TVR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: