Mihai Gotiu nu l-a iertat pe Mirel Palada. Mai mult, are de gand sa-l lase pe sociologul PSD in izmene. Ii va solicita o suma „prohibitiva”

politica

Senatorul USR, Mihai Gotiu, a fost vineri la Parchet sa dea o declaratie legata de plangerea penala impotriva sociologului Mirel Palada, adaugand ca va solicita o dauna prohibitiva la proces, pentru ca „politica cu pumnul” sa fie descurajata pe viitor.

„Am fost la Parchet sa dau o declaratie legata de plangerea penala pe care am facut-o dupa agresiunea din 13 septembrie 2017. Am reluat faptele, am dat declaratia si am inteles de la procuror ca s-a pornit actiunea penala in rem pentru savarsirea infractiunii de ultraj. In continuare, probabil ca vor urma audierea lui Palada, martorilor pe care i-am propus si cat mai repede sper sa inceapa si procesul. Am propus martorii care au fost in platou, in acel moment. Prezentatoarea emisiunii (Nadia Ciurlin – n.r), celalalt invitat, Vlad Nistor, si producatorul emisiunii. Iar mai departe procesul va merge, ma voi constitui si parte civila, inca nu m-am gandit la o suma. Cu siguranta va fi o suma prohibitiva pe viitor pentru alte persoane care sunt tentate sa-si rezolve lipsa de argumente cu pumnul, vreau sa ma uit si peste jurisprudenta, sa vad ce s-a mai abordat in asemenea cazuri”, a declarat Gotiu, pentru Mediafax.

De asemenea, senatorul USR a sustinut ca posibilitatea impacarii nu exista in cazul infractiunii de ultraj.

„Este una dintre infractiunile de pericol public, deci nu exista aceasta posibilitate. E vorba de persoana mea, pentru ca ceea ce s-a intamplat a avut impact asupra intregii societati, momentul a fost foarte mediatizat si, daca nu se transmite un mesaj foarte clar ca nu se poate continua sa faci politica cu pumnul, efectul ar fi ca altii sa fie tentati la asemenea comportamente”, a adaugat Mihai Gotiu.

Moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, a anuntat, in 13 septembrie 2017, ca sociologul Mirel Palada l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Gotiu (USR), in timpul unei pauze publicitare. Ulterior, Mihai Gotiu a precizat ca a fost lovit de catre Palada cu pumnul in gura.

”Din pacate, in pauza de publicitate s-a intamplat un eveniment extrem de neplacut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Gotiu. Ne pare foarte rau pentru acest eveniment. Din pacate, au trebuit sa paraseasca amandoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

”Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus ca am intrat in politica din cauza unora ca el. M-a lovit in fata o singura data. Comportamentul din aceasta seara e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizica, dar si o agresiune a majoritatii. Azi, in Biroul Permanent cand am cerut comisie de ancheta legata de modul in care s-a votat la motunea de cenzura, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Gotiu, la B1, explicand incidentul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: