Mihai Sora, insultat de un cunoscut preot din Brasov. Reactia filosofului: „Acesti robi ai urii nu inteleg nicicum ca nu pe mine ma vor rani vreodata, ci tocmai pe ei insisi”

politica

Mihai Sora, in varsta de 104 ani, reactioneaza cu amaraciune dupa ce a fost insultat de un cunoscut preot din Brasov, Ciprian Robu de la Biserica Ortodoxa Inaltarea Domnului si Soborul Maicii Domnului. Acesta l-a numit pe Sora drept „fantoma comunistoida”.

„Domnul Robu Ciprian este – citez – ‘PREOT PAROH la Biserica Ortodoxa Inaltarea Domnului si Soborul Maicii Domnului – Brasov’. Cum au ajuns asemenea oameni preoti?

Si nu ma refer aici doar la precaritatea intelectuala (caci numai un putintel-la-minte isi culege informatiile de la EVZ, oficina turnatorului Cristoiu/Coroiu, de la antena condamnatului hotoman Dan Voiculescu ori din alte santuri media indeajuns de cunoscute pentru a nu le mai insirui), ci chiar la scaderile morale, la absenta filtrului etic, sita aceea duhovniceasca, imateriala, care – mai cu seama daca esti, asa cum scrii (cu majuscule) ‘PREOT’ – iti impune si smerenia, si respectul fata de aproapele tau. Aproapele tau care exista in carne si oase, chiar daca tu nu l-ai intalnit niciodata si nu ai ‘aflat’ despre el decat ce ti-au livrat fostii securisti, mercenarii si ventilatoarele de kompromat. Aproapele tau pe care, nici daca-l dusmanesti cu toata fiinta, nu-l poti reduce la o fantoma (comunistoida, bolsevica, stalinista, leninista sau cum ar mai fi).

Ma amuza tinerii inculti si galagiosi care-mi spun Tutankhamon. Au o candoare a juvenilitatii care-i face simpatici chiar si cand dau din picior si scancesc, vrand sa para fiorosi ori obraznici.

Dar domnul Robu Ciprian este preot… Un ‘pastor de oameni’…, unul chemat sa imparta pacea, nu dihonia, sa fie bland si evlavios, nu tantos distribuitor de calomnii si insulte pe facebook, unul care asculta cuvantul lui Hristos, in loc sa plece urechea la mugetul din abatoarele urii.

Intre toti cei care stau cu arma incarcata cand aud numele meu, din ce-am putut vedea in aceasta retea, cativa preoti m-au intristat cel mai mult: acesti robi ai urii nu inteleg nicicum ca nu pe mine ma vor rani vreodata, ci tocmai pe ei insisi, pentru ca arma aceea sfarseste mereu prin a se descarca singura in pieptul lor.

Mi-e dor de Tata, preot ortodox din alte vremuri, peste faptura caruia preotia s-a suprapus fara rest”, a transmis Sora.

De ce l-a insultat preotul pe Mihai Sora. Filosoful a avut aceasta postare, zilele trecute, dupa ce a aparut investigatia „Clanul Marelui Alb”.

„Structura piramidala a puterii economice, firme de casa aflate sub stricta obladuire a capului familiei, bani publici, multi bani publici, licitatii inexistente ori trucate, Sfintii Martiri Brancoveanu deveniti medalie pe pieptul unor praduitori de tara, tenebroase, dar nu mai putin documentate legaturi cu Securitatea, DNA si Curtea de Conturi – pitici de gradina in fata mamutului impenetrabil: aceasta este realitatea din documentarul Recorder.

Si mai este o realitate, una discreta, ca in fizica atomica, cea care nu apare niciunde: credinta oamenilor. A romanilor simpli, captivi intre iubirea lor pentru Domnul si cupiditatea vremelnicilor sefi din Biserica. Oamenii acestia saraci si credinciosi sunt sfintii mei in viata, sunt oamenii care vor salva Biserica de necredinta, de lacomie, precaritate morala si minciuna”, a scris Sora pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: